Magert udbytte af ny sommerpakke

Fanølinjen får retten til at begrænse perioden, når der gives gratis billetter

Hent hele artiklen som PDF her

FANØ – At de tyske gæster nu kan leje et sommerhus uden at skulle i karantæne kommer uden tvivl til at betyde mere for Fanø end den sommerpakke, regeringen har spillet ud med.
Den giver nemlig kun gratis billetter til gående og cyklister samt bilister med handicapkort – og kun i juli, august og september. Der er ellers god plads på øen her i juni.
Ordningen er sat til at koste 75 millioner kroner for alle øer i hele Danmark, og det er rederiet, der bestemmer, hvornår billetterne skal være gratis. Det er lavet på den måde, fordi rederierne så kan undgå at overfylde færgerne på tidspunkter, hvor det vil genere de fastboende.
Fanølinjen er endnu ikke klar med en plan.
”Vi kender ikke de nærmere omstændigheder endnu. Det er Trafikstyrelsen, som formentlig i løbet af denne uge skal finde ud af, hvordan fordelingen af midlerne skal se ud. Når vi kender omfanget på de enkelte ruter, kan vi beregne antallet af passagerer og sætte perioder på. Så vi mangler lige lidt fakta,” siger Jesper Maack, PR- og kommunikationschef hos Molslinjen A/S til Fanø Posten inden deadline torsdag.
DSB alias staten vil også som i 2020 sælge billige rejsepas, der gælder fra 27. juni til 9. august, og restauranter vil kunne søge om op til 35.000 kroner til for eksempel kulturelle aktiviteter.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Relaterede artikler

Top