Farvel til det sidste grønne område i Nordby

Hent lederen fra avisen som PDF her

Se på billedet herunder og tænk over dette: Hvad er mest bæredygtigt og grønt? At bevare det sidste bynære grønne område i Nordby, hvor naboer, rådyr, fasaner og insekter trives – eller at bygge et lejlighedskompleks med 20-30 lejligheder med parkeringspladser midt på grunden med nogle få solceller på tagene?
Fanø Kommunes politikere mener desværre det sidste, når det gælder Haralds Gård. Der er ellers egnede byggegrunde på Nørby Pedersens Toft, men nu er Haralds Gård i byzone, og arkitekter og teknikerne rundt om i landets kommuner elsker alle begrebet fortætning. Det er så sørgeligt, at ingen politikere har råbt op og har fået stoppet dette.
Grunden egner sig fantastisk godt til omkring otte flotte Fanø-huse rundt om i kanten af det store, grønne område. Næsten alle vil kunne få sol dagen lang og det halve af aftenen. Tilflyttere ville stå i kø for at få fat i de grunde.
Nu sker der nok det, som også skete ved Realen: Lokale borgere sælger deres huse og flytter dertil. Lejlighederne bliver nemlig så dyre, at den målgruppe, politikerne drømmer om, ikke har råd til dem.
Kære byråd. Stop det, hvis I kan. Så vil I blive husket for at være et grønt byråd.

Relaterede artikler

Top