Et flot hotelprojekt

Dette er ikke hotelbyggeriet, men det er et eksempel på et miljøvenligt sommerhus, som Planet Huse, der skal opføre hotellet, har bygget. Foto: Planet Huse.

LEDER – Fanø Kommune har fået travlt. Oven på arbejdet med Ankomsten til Fanø, der selvfølgelig skal lede til opførelse af et badehotel ved Rindby Strand, er der dukket en mulighed for her i midten af maj at søge en bunke penge hos Dansk Erhvervsfremmebestyrelse (DEB) op.

Ifølge de kommunale dagsordener ser det ud til, at kommunen klogeligt vil prøve at få del i midlerne. 30 millioner kroner fra DEB skal suppleres med 13,5 millioner kroner fra en privat investor, ser det ud til. Og så vil hele planen med Ankomsten til Fanø formentlig kunne udføres.

Fanø Posten har smugkikket arkitekttegningerne til det ny hotel, der skal opføres i træ, være noget lavere end først foreslået og får underjordisk garage. Det er et imponerende flot arbejde og vil uden tvivl ændre mange borgeres holdning til hotelprojektet. Vi glæder os til at kunne deltage i et borgermøde om det. Det gør du sikkert også.

Byrådet har i det hele taget travlt. Kommunen har svært ved at holde på topchefer, så nu indføres en ny struktur med kun tre: En kommunaldirektør, en velfærdsdirektør og en teknisk direktør. Vi krydser fingre for, at det kan give ro på.

Ro på får vi måske også på de to aviser på Fanø. Kulturministeriet afsluttede 1. maj en høring om støtte til de lokale medier i Danmark. Hvis udkastet ender med at blive lov, vil begge aviser kunne få støtte. Det vil give et sikkerhedsnet i disse tider, hvor Gud og hver mand bruger amerikanske Facebook som nyhedskanal. Folk glemmer nok, at der kommer brugerbetaling på Facebook, så snart de sidste lokale medier er slået ihjel. Så støt dog de lokale medier. Kom først til os og brug de sociale medier bagefter.

Året er startet tøvende med en lidt halvsløj vinterferie, men påsken var forrygende. Optimismen er tilbage, så mon ikke 2023 bliver et forrygende år?

God store bededag og tillykke til alle konfirmanderne!

 

 

Relaterede artikler

Top