Brug sparekasseformuen på udvikling af Fanø

Fanø er smuk på alle tider af året, men der mangler aktivitetstilbud udenfor sæsonen, især til børnefamilierne. Her kunne den ny fonds formue gøre en stor forskel.

Farvel til Fanø Sparekasse

Hent lederen fra avisen som PDF her

Fanø Spare- og Laanekasse blev oprettet den 12. april 1869. Middelfart Sparekasse er fra 1853. Nu er det så slut med Fanø Sparekasse, og den lidt ældre storesøster fra Middelfart tager over. Det er vemodigt, men som mange kunder, og nok især erhvervskunder, i Fanø Sparekasse har kunnet mærke, så var det blevet for svært at drive en så lille sparekasse som den på Tinghustorvet.
Konstant har myndighederne strammet kravene. Pengeinstitutterne skal bekæmpe hvidvask, sende et utal at indberetninger til Finanstilsynet, advare og bekæmpe svindlere, der især går efter ældre kunder, gribe ind overfor selv små overtræk og så videre og så videre.
Så det var klogt af formand Jeppe Valbjørn, bestyrelsen, repræsentantskabet og den daglige ledelse at søge en god fusionspartner. Basisindtjeningen var for lav, og aktieinvesteringer er der jo en risiko ved. Og det var ikke stor appetit på.
Middelfart Sparekasse er mange gange blevet kåret som en af landets bedste, både på medarbejder- og kundetilfredshed. Nu gælder det om at bruge vores ny sparekasse til mere, end vi gør i dag. Ellers forsvinder filialen, og det vil være uendeligt trist. Middelfart Sparekasse har meget større muskler end Fanø Sparekasse, det giver større muligheder for at undvære bank nummer to.
58 millioner kroner vil efter fusionen lande i en lokal fond. Det er fantastisk. Tænk, hvis den fond ikke bare gav småbeløb væk i årevis. Tænkt, hvis den donerede en stor sum til en svømmehal med badeland, for eksempel. Det ville gavne skolen, foreningerne og turismeerhvervet helt fantastisk. Der mangler noget at give sig til udenfor den korte sommersæson.
Men mon ikke idéerne vil vælte frem? Det ville bare være godt, hvis fonden så mod fremtiden.
God vinterferie.

Tags

Relaterede artikler

Top