Hårde tider for mange små firmaer

Beskæftigelsen er tårnhøj, ledigheden lav. Der er gang i økonomien efter Corona, også lokalt. Alligevel har vi her på avisen på det seneste fået trælse beskeder fra advokater, der bestyrer konkursboer.
Beløbene, vi mister, er foreløbig ganske små, men det er hjerteskærende at læse forklaringerne fra advokaterne om, hvorfor det er gået galt. Ofte havde firmaet haft et ganske udmærket 2021 med et fint overskud, men så har begivenheder udefra smadret deres forretning. Manglende leverancer, brudte kontrakter og meget andet, indehaveren ikke selv har været herre over.
Oven i dette kommer de Corona-lån, som nu skal afvikles til staten på ganske kort tid. Her kunne staten godt havde givet bedre betingelser. Og havde man satset på, at ens pengeinstitut ville hjælpe, bliver nogle firmaer skuffede. Eller må betale dyrt for det.
I den her situation kan der kun opfordres til alle i det offentlige og i de store, velpolstrede firmaer, at de betaler deres fakturaer hurtigt til de små. Det kan måske forhindre nogle konkurser. Man kunne måske også udlicitere noget arbejde til en kollegavirksomhed. Og så skal vi huske at bakke dem op, hvis de starter igen. Coronaens eftervirkninger er ved at komme nu.
Heldigvis har vi haft en skøn august måned, og på Fanø er det langt fra slut med at hive gæster til øen og få udvidet sæsonen til gavn for os alle, især erhvervslivet. Der venter et ordentligt brag af festivalen Fanø Vesterland, der blev udsolgt på en halv dag, Godtfolk Festival har et stærkt program, Fanø Wooldays by Fanø Strikkefestival kommer i Nordby og Fanø Strik er på vej i Sønderho.
Bak op! God september til alle.

Relaterede artikler

Top