Virketrang på Fanø – og vinderen af en fotokonkurrence

Hent lederen som originalartikel fra avisen som PDF her

Vinteren er en spøjs tid på Fanø. Der er stille, mange på øen rejser sydpå for at få ladet batterierne op i solen og varmen, men der pusles også med en masse projekter rundt omkring. Og når foråret kommer, pibler de frem som skønne krokusser og erantisser i haven og naturen.
Denne gang skriver vi om to erhvervsdrivende i Sønderho, der flytter sammen i store lokaler, en burgerbar bliver til en skøn restaurant, drevet af en flok energiske, unge mennesker, og en støttekoncert for violinelevernes rejse til Canada er ved at blive stablet på benene.
Der sker meget mere, som vi gerne havde skrevet om, men vi blev her på avisen i det sidste døgn før deadline pludselig begavet med annoncer, vi ikke havde regnet med. Og det er jo det, der skal betale regningerne. Alternativet for os i sådan en situation er at føje fire ekstra sider med journalistik til avisen i sidste øjeblik, og det kunne simpelthen ikke lade sig gøre. Så en bøn til alle annoncører: Kom i god tid, så kan vi lave en bedre avis med mere journalistik. Næste avis er 1. april.
Det fører til en interessant historie fra fastlandet. En kirketjener i en af de lokale kirker havde fået gennemtrumfet, at et arrangement skulle annonceres i den lokale avis. Han skulle så til gengæld spørge alle dem, der kom til koncerten, hvor de havde læst om den. Som sagt, så gjort. Og 75 procent svarede, de havde læst om det i lokalavisen!
Så selv om den amerikanske mastodont Metas ’sociale’ medie Facebook er vældig populær her på øen, så skal man huske, at Meta ikke betaler kommuneskat, og at det kun gavner Metas aktionærer, hvis aviserne forsvinder.
Fotokonkurrencen er slut. Den blev vundet af Susan Speth fra Tyskland. Der er et ø-gavekort til Nordby Handel på vej til hende.
Hav en dejlig marts derude!

Top