Så mangler vi bare lidt solskin på Fanø

Sommerhusområde ved Sønderho. Foto: Finn Arne Hansen, Fanø Posten.

Hent lederen som PDF fra avisen her

Krigen i Ukraine fortsætter og sætter vores egne småproblemer i relief. For de er efterhånden ikke så store som tidligere. Energipriserne er kommet lidt ned, bededagsdebatten er overstået, overenskomsterne på arbejdsmarkedet falder overraskende let på plads, de private husholdningers formue vokser stadig, ledigheden er meget lav, og antallet af sommerhusbookinger fra vore tyske naboer er meget stor her i påsken. Selv den store færgekrig mellem øen og Molslinjen og politikerne imellem er slut. Nu mangler vi bare lidt solskin her på Fanø, så vore gæster kan nyde øen i fulde drag og gå fra butik til butik, besøge vore museer, finde en god restaurant og nyde livet på sommerhusterrasserne.

Selv skal vi ikke klage. Efter et 2022, der gav et økonomisk hak i tuden, har det lille bladhus haft en flot opbakning fra annoncørerne på Fanø og i Hjerting i første kvartal. Og med en tæt barbering af udgifterne er det lykkedes at rette skuden op. Og hvis ikke de statsstøttede medier snupper alle 43 millioner kroner til lokalavispuljen, kan vi måske endda også få nogle smuler fra de riges bord, selv om statsstøtte til medierne er en diskutabel størrelse. Vi håber, at virksomhederne på Fanø også vil opleve fremgang i 2023.

Sparekassen valgte at droppe garantmødet på Fanø, så vi var 27 personer, der drog til et gigantisk garantmøde i Kolding. Her hørte vi blandt andet, at familier med stigende renter på deres realkreditlån nok skulIe få hjælp, hvis de selv ville yde noget, som at droppe skiferien. Lad os håbe, det også gælder de små erhvervsdrivende. I stedet for et garantmøde vil der blive holdt en fest i Fanøhallen den 1. maj. Et garantmøde på Fanø ville nok have været bedre i den nuværende situation. Lidt skuffende er det også, at den ny fond med 58 millioner kroner vil uddele to millioner kroner om året. Dermed kan der ikke gives et stort beløb til en svømmehal, for eksempel. Men at pengene vil blive givet til Fanøs foreninger er jo godt.

God påske!

Top