Fanø Museum opfører ny tilbygning / Kunstnere fortæller om sig selv

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

Fanø Kunstmuseums ny sal. Foto: Finn Arne Hansen, Fanø Posten.

Den ny udstillings- og foredragssal får nu et tilbygning takket været en donation.

KULTUR – Glæden er stor i bestyrelsen og blandt de frivillige, der holder Fanø Kunstmuseum kørende. Alice og Tage Sørensens Fond har nemlig doneret 1,5 millioner kroner til Fanø Kunstmuseum i Sønderho.
”Det har givet os mulighed for at få et stort ønske opfyldt: En tilbygning til den ny udstillings- og foredragssal,” fortæller formand Birgit Knudsen.
Den er tegnet af Steffen M. Søndergårds Tegnestue.
”I den ny tilbygning skal der være et teknikrum med udstyr til fugtighedsregulering af udstillingslokalet, handicaptoilet, vindfang, tekøkken med opvaskemaskine samt magasin til opbevaring af vores stole. Det betyder blandt andet, at vi ikke mere skal bære stole op og ned ad stentrapperne til kælderen i den gamle bygning til fare for liv og lemmer. Og så skal vi ikke løbe over gården med kopper og kander, når vi holder ekstra arrangementer, som vi påtænker at gøre lidt oftere,” fortæller hun.
”Som mange måske allerede ved, har museet arbejdet på at få et kunstværk på vores nye udstillingsbygning. I den anledning fik vi doneret 35.000 kroner af Statens Kunstfond til udarbejdelsen af skitseforslag. Opgaven blev overdraget kunstneren Per Arnoldi, der har ferieret i Sønderho i 53 år. Han skulle lave et kunstværk, der indikerede, at der er kunst i bygningen. Det lykkedes desværre ikke at skaffe de nødvendige sponsorkroner.

Kunstnere fortæller om deres udstillinger

Museumsformand Birgit Knudsen og Henning Vilslev Petersen pakker billeder ud på Fanø Kunstmuseum. Foto: Egon Nielsen.

Birgit Knudsen og Henning Vilslev Petersen pakker billeder ud. Foto: Egon Nielsen.

Tirsdag den 13. februar kan man, hvis man er hurtig og heldig, komme til et arrangement på Fanø Kunstmuseum med kommende udstillere

KUNST – Bestyrelsen på Fanø Kunstmuseum har taget fat på 2024 året med store forberedelser til den kommende sæson. I vinterferien udløs det et spændende arrangement, der finder sted tirsdag den 13. februar klokken 17-19. Programmet er som følger: Musik ved Grethe Laumand på violin og Axel Bjørn på guitar. Præsentation af de udstillinger, der ikke er hentet fra museets egne samlinger i 2024. Her kan nævnes Tænk på alt hvad du har kært ved Agnete Brinch.

Agnete Brinch fortæller 13. februar. Foto: Morten Fog, Fanø.

Hun, Agnete, italesætter med sit arbejde det nærværende, vekslen mellem håb og fortabthed. Udstillingen vil blive vist fra den 23. marts til den 26. maj. Så præsenteres Finn Hjortskov Jensen. Museumsformand Birgit Knudsen vil vise nogle eksempler på af hans billeder, der bliver en del af den retrospektive udstilling af Finn Hjortskov Jensens værker, der vil blive vist fra den 23. marts til den 23 juni. René Holm, der er i gang med at lave nye værker til udstillingen på Fanø Kunstmuseum fra den 1. juni og resten af sæsonen, er den næste i rækken. De nye værker tager afsæt i naturen og nogle af de oplevelser, René Holm har haft på sine vandreture på Fanø.

Alt godt fra havet
Herefter er der Alt godt fra havet ved Annemette Beck, som fortæller, hvad hun har arbejdet med indtil nu, og hvordan hun er nået frem til at arbejde med plastik fra havet.Hun satser på at kunne vise procesbilleder fra sit værksted og et par billeder af færdige arbejder, der bliver udstillet fra den 1. juli og resten af sæsonen.
Desuden er der fremvisning af en donation fra Anton Henning.
Der skal hygges med Fanø smørrebrød i Sønderho-udgaven – naturligvis!
Der skal bookes på post@fanoekunstmuseum.dk

Restaureringer

Konswervator Magdalene Kjærgaard i arbejde på Fanø Kunstmuseum. Foto: Egon Nielsen.

Konswervator Magdalene Kjærgaard i arbejde. Foto: Egon Nielsen.

På museets sidste bestyrelsesmøde blev det i øvrigt besluttet at foretage konservering af et antal af de bedste billeder i samlingen, og museet har derfor indgået en aftale med konservator Magdalene Kjærgaard om ansættelse i en periode, hvor hun vil foretage rensning af de senest indkøbte Exner-billeder og istandsættelse af rammer på et større antal af museets samling.
-fina

 

Relaterede artikler

Top