Prisregn over tre lækre Fanø-produkter

Steve Rold, Fanø Bryghus. Foto: Finn Arne Hansen, Fanø Posten

Steve Rold er ikke bare tårnhøj, han brygger også øl af tårnhøj kvalitet. Hans magi har skabt Danmarks bedste forårsøl, en dobbeltbock på 10 procent. Foto: Finn Arne Hansen, Fanø Posten.

Fanø leverer den bedste forårsbryg, den bedste laks og de bedste grillpølser

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

KVALITETSMAD – Først blev Fanø Laks kåret som Danmarks bedste i Politiken den 10. februar, så kårede Danske Slagtermestre her i april Slagter Christiansens grillpølser til Danmarks bedste, og søreme om ikke Fanø Bryghus rendte med det tredje DM-medalje af guld i Morgenavisen Jyllands-Postens blindtest fredag den 5. april! Anmelder var Anders Halskov.
Den begejstrede anmelder skrev følgende om bryghusets Imperial Forår Dobbeltbock 10 %:
”Nydelig, rødgylden øl. Rund, blid og indbydende sødmefuld næse. Kraftig cremet og intens mund med stor fylde, Velafstemt bitterhed. En fremragende og stærk øl, der nok skal bringe påskehumøret frem.”
Den halvgamle redaktør suste til bryggeriet, købte en flaske til 65 kroner og sagde tillykke til brygmester Steve Rold, der har skabt den magiske dobbeltbock med fire slags malt og fire slags humle.
Den blev knappet op samme aften, og anmelderen fik adskillige anerkendende nik. Farven var selvfølgelig ravfarvet som mørkt rav, vi er jo på Fanø, og den var slet ikke så sød som frygtet. En meget afbalanceret og lækker bock, og slet ikke så sprittet som ventet.

Krydret og med masser af kød

Niels Christiansen fra Slagter Christiansen med Danmarks bedste grillpølse 2024. Foto: Finn Arne Hansen, Fanø Posten.

Niels Christiansen fra Slagter Christiansen med Danmarks bedste grillpølse 2024. Foto: Finn Arne Hansen, Fanø Posten.

Hos Slagter Christiansen fik Niels Christiansen æren af at blive fotomodel med et velanrettet fad af Danmarks bedste grillpølse. Den koster 16 kroner stykket. Første positive overraskelse var, at den sønderjysk-tysk-inspirerede pølse i normal wienerstørrelse god kunne tåle lidt varme uden at eksplodere under den første bruningsproces. For en sikkerheds skyld fik de to pølser lige enkelte stik med en gaffel, men det væltede ikke ud med vand under resten af processen ved svag varme.
Forklaringen kom, da kniven blev sat i arbejde under prøvesmagningen. Der var masser af godt kød og ikke en masse ulødigt fyld i den. Første pølse blev nydt uden sennep og ketchup for at få den rene smag, og det viste sig at være lidt af en ’voksen-grillpølse’ med masser af ramsløg, fast konsistens og godt med krydderi – helt anderledes og mere mættende end supermarkedspølser. Det vil nok være godt at have nogle almindelige pølser i reserve til børnene, der jo har mere utrænede og sarte smagsløg end os andre.

“Delikat” laks

Henning Rasmussen, Fanø Laks. Foto: Fanø Laks

Henning Rasmussen, Fanø Laks, udvælger nøje sine laks, og han salter og ryger dem helt perfekt, mener nu også Politiken.

Fanø Laks fik redaktionen ved julefrokosten på Fanø Krogaard i december, og den var som altid helt eminent. Nu har Politikens anmeldere Louise Beck Brønnum og Michael René så fundet ud af det samme. Superlativerne flyder fra deres penne med ”delikat” som et nøgleord.
“Stolte er vi, at vi igen bliver testvinder af en stor og anerkendt avis med dygtige madanmeldere. Vi oplevede det samme i 2019, hvor det var i Berlingske, vi blev testvinder i blindtest med seks stjerner og det var selveste Søren Frank og Søren Dam, som udnævnte os som klar vinder. At vi så fire år efter kan gøre det igen i Politikken med så flotte ord fra Louise Beck Brønnum og Michael René beviser blot og bekræfter os i, at kærlighed, passion og tid er vejen frem til at producere vores sublime koldrøget Fanø Laks. Alt her i huset er rent håndarbejde og håndværk. Det er ikke mange på 78 år, der stadig er erhvervsaktiv som Henning Rasmussen, som har formået at udvikle dette fantastiske produkt,” siger salgschef Anne Müller Rasmussen i en kommentar til Fanø Posten.

Tekst: Finn Arne Hansen

Relaterede artikler

Top