Hennings laks er Danmarks bedste

Henning Rasmussen ved røgeovnen.

Ifølge Berlingske er Fanø Laks Danmarks bedste

FISK – Det regner med priser og hæder til Fanøs fødevarevirksomheder for tiden. Søndag den 22. september kårede to af Berlingskes mest kræsne madanmeldere, Søren Frank og Søren Damm, skiveskåret laks fra Fanø Laks som Danmarks bedste. Med en kilopris på 750 kroner i Irma var det også den dyreste i testen, men den er pengene værd, skriver de uden at blinke.

Telefonerne har kimet
Hos det familieejede Fanø Laks ApS i Nordby er humøret da også højt. Da de sidst fik en hædersbevisning af dagbladet Børsen røg salget i vejret, og allerede nu har omtalen i Berlingske sat sig spor. Telefonerne har kimet, fortæller salgschef Anne Rasmussen.
Fanø Laks har godt fat i det danske gourmetmarked, men også Tyskland, Østrig og Italien køber den lækre laks. Og lige nu er det amerikanske marked ved at blive testet. Der er sendt smagsprøver afsted til tre interesserede aftagere, fortæller hun.
Og de kan glæde sig, viser den smagsprøve, Fanø Postens udsendte fik. Mums!

Udsøgte råvarer
”Hemmeligheden er udsøgte råvarer. Vi bruger friske laks, der ikke har været frosset ned, fra de nordnorske fjorde. De vokser langsomt og får derved en bedre struktur. Laksen lander i Esbjerg, hvor den bliver fileteret. Herefter vælger Henning de allerbedste. Vi håndsalter med fint salt, alt er håndarbejde, og vi ryger ikke laksen så meget, at den fine smag forsvinder,”, fortæller hun.
Det er den 74-årige Henning Rasmussen, der sammen med hustruen Marianne har skabt succesen. De har i mellemtiden haft guldbryllup. Nu er datteren Anne med i ejerkredsen.
Henning har tilladt sig selv at gå på deltid, men det er tydeligt, at hans skarpe øje for kvalitet hviler over stedet hvert sekund. Marianne Rasmussen står for bogholderiet. Medarbejdertallet svinger på grund af store sæsonudsving. I de travle måneder før jul tages der dygtige pensionister ind. En syrisk flygtning er også på lønningslisten.

Tekst og foto:
Finn Arne Hansen

 

Relaterede artikler

Top