Ny direktør for Fanø Bryghus

Hele artiklen i PDF-format

DIREKTØRSKIFTE – De nye ejere hos Fanø Bryghus har været ude at finde en ny direktør til det lokale øltempel. Det er Sofie Jansen (45) fra Esbjerg, der fra og med september er ny direktør ved Fanø Bryghus.

”Det er jeg selvfølgelig helt vildt glad for. Det er jo stadig meget nyt det hele, så jeg skal lige lære folk at kende. Men jeg glæder mig til at komme i gang med at optimere det rigtig flotte arbejde, som Claus har sat i værk,” siger Sofie Jansen og nævner dermed bryghusets afgåede direktør Claus Winther.

For Sofie Jansen er det langt fra ukendt at skulle lede en virksomhed. I 17 år var hun ejer af cafeen Industrien i Skolegade i Esbjerg. I 2015 solgte hun Industrien til den lokale Johnny Madsens søn, Rasmus Madsen og hans kone, og siden da har Sofie Jansen stået for den daglige ledelse ved vin- og tobakforretningen Lysholdt Skjold Burne i Fiskebrogade i Esbjerg. Nu skal Sofie Jansen bruge det næste stykke tid på at lande i sin nye stilling, før hun begynder at sætte en masse ting i gang.

”Eftersom jeg kun lige er startet, så jeg kan endnu ikke sidde her og sige, hvad der præcist kommer til at ske. Men jeg har da nogle idéer. Først og fremmest handler det for mig om at holde fast i det, vi har, og så med tiden gøre det endnu mere lækkert,” siger Sofie Jansen, da Fanø Posten møder hende dagen før hendes første officielle arbejdsdag.

Handler om af finde et fodfæste

Industrien i Esbjerg har gennem mange år ikke kun været kendt for god mad og et velassorteret ølkort. Ofte er der koncerter og andre arrangementer på stedet, og det er bestemt også noget, Sofie Jansen kan forestille sig, ville kunne lade sig gøre ved Fanø Bryghus.

”Jeg er åben over for, at man kunne lave nogle aktiviteter. For mig handler det lige nu om at finde et fodfæste og finde ud af, hvilken retning alle her på stedet synes, vi skal gå,” siger Sofie Jansen og rammer dermed et af de ledelsesaspekter, som man hurtigt får en fornemmelse af, at hun er optaget af.

”Jeg går meget ind for, at der hersker et fællesskab, hvor vi er sammen om at beslutte ting. Jeg kan komme med en masse idéer, og så kan vi snakke om, hvad de synes, der er relevant. De har om nogen masser af idéer, som jeg kan lytte til, så jeg kommer ikke til at være sådan en direktør, der render rundt og tror, jeg kan det hele selv. Men vi vil gerne gøre meget ved matriklen her,” siger Sofie Jansen.

Og hvad ligger der helt præcist i det?

”Vi vil gerne opgradere arealerne rundt om bryghuset, så det får lidt bedre belægning. Vi har også snakket om, om det var muligt at åbne op til boligen inde ved siden af og udvide den vej til smagninger og den slags aktiviteter,” siger den nye direktør, der også ser en masse muligheder over for et af de segmenter, der ofte bruger bryghuset.

”Fanø er jo et helt fantastisk sted. Der et stort leben, der kommer mange folk udefra, der er meget afveksling og gæsterne kommer med et humør, hvor de er på ferie og er åbne for det nye, der sker. Det skal vi prøve at indfange,” siger Sofie Jansen, der dog slutter af med at slå fast, at der er tale om justeringer frem for revolutioner.

”Vi skal slet ikke være Industrien overhovedet. Vi skal være Fanø Bryghus og bygge videre på det, der er skabt her på stedet,” siger Sofie Jansen.

Hun afløser Claus Winther på direktørposten, som inden det nylige ejerskifte havde besluttet at gå ind i salg af produkter til byggebranchen. Direktørskiftet kommer i forbindelse med, at Fanø Posten kunne fortælle, at Erik Bank Lauridsen Holding A/S fra Esbjerg og den lokale forretningsmand Henrik Styrup fra Nordby overtog driften af Fanø Bryghus med virkning fra 1. august.

Relaterede artikler

Top