Fanø med i 407 km lang ø-camino

Fanø kan forvente mange flere vandrere, da Fanø nu er en del af én lang Ø-camino

Hent originalartiklen fra avisen som PDF her

VANDREFUGLE – Fanø vil se flere og flere vandrere de kommende år, spår det nyt firma oehigh5.dk.
”Søger du nye trampestier, så byder de fem øer Fanø, Læsø, Samsø, Ærø og Langeland i nu på en helt ny vandreudfordring. Nu kan du nemlig give dig i kast med øernes samlede 407 km lange vandrerute kaldet Ø-caminoen. Undervejs er du sikret storslåede naturomgivelser og ægte ø-idyl,” lyder det fra Anne Fredskild, der er Fanø-guiden. De andre er Mads Hansen, Langeland, Tom Andersson, Læsø, Mie Petri Lind, Samsø og Lea Storm, Ærø.

Øer har meget tilfælles
Fælles for øerne er unik natur, hyggelige købstæder og landsbyer, spændende kulturhistorie og masser af kystlinje. Og det er netop dét, man nu kan opleve i sin fulde form helt tæt på øernes kystlinje på den ny vandrerute, som består af i alt fem ø-ruter. Undervejs kan man opleve alt fra det brusende hav over stille bøgeskove til lyngheder, dark sky-områder og enestående kulturhistoriske seværdigheder. På øerne kan man udstyre sig med et Ø-camino-kort for hver rute trykt på vejrbestandigt stenpapir. Kortene kommer med forslag til etaper og hjælper vandrerne til steder, hvor de kan sove, spise og besøge det lille hus undervejs.

GPX-fil til hver enkelt rute
Derudover findes beskrivelser af udvalgte oplevelser. Kortene giver også direkte adgang til en GPX-fil for hver rute, som man kan downloade på sin elektriske enhed.
De fem ruter spænder i længde fra Fanøs 44 til Langelands 142 kilometer. Flere af øerne har allerede velbeskrevne og populære vandreruter, men der er noget særligt ved den udfordring og oplevelse, som ligger i at gå hele vejen rundt, mener manuskriptforfatteren og vandreren Ina Bruhn, der selv gået Læsø-ruten.
”Der er en helt særlig glæde ved at gennemføre så lang en samlet rute, også selvom det tager flere år. På Ø-caminoen kommer man virkelig igennem alt, hvad den danske natur har at byde på”, siger hun.

Tekst: Finn Arne Hansen
PR-foto: Flying October

Tags ,

Relaterede artikler

Top