Orkan lagde grunden for Jensen & Jensen

Lars-Ole M. Dahl elsker at arbejde med træ, men han er i dag mest den, der får alt til at glide i olie i firmaet.

Da Lars-Ole Møller Dahl satte nøglen i døren til Jensen & Jensen Fanø for 25 år siden, væltede ordrerne ind de første to år på grund af orkanen 3. december 1999

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

ERHVERVSLIV – Lars-Ole Møller Dahl, der snart runder de 62 år, elsker sit virke som tømrermester. Men fredag den 5. april klokken 13 skal der stoppes lidt op. Firmaet og han har nemlig 25-års jubilæum, og det skal fejres ved en reception på Fanø Krogaard med dem, der har lyst til at være med.
”Da jeg startede, var jeg lidt nervøs. Men på grund af orkanen i december 1999, der havde givet mange skader på sommerhusene på Fanø, så væltede det ind med ordrer de første næsten to år. Det lagde et kæmpefundament under firmaet. Vi fik mange kunder, og mange har holdt fast i os,” fortæller han.
Den dag i dag er der stadig masser af arbejde ude i sommerhusområderne, selv om det er stilnet en smule af. Men ordrebogen er fyldt frem til september. Små opgaver kan dog altid klares.

Lars-Ole Møller Dahl, Jensen & Jensen Fanø. Foto: Finn Arne Hansen

Jensen & Jensen Fanø holder til på Nybyvej mellem Nordby og Rindby.

I dag er der 12 ansatte inklusive lærlinge. Og generationsskiftet er på plads. To svende, Troels Brynå og Kim Andersen, har købt sig ind i ejerkredsen og skal købe Lars-Ole helt ud, måske om to år.
”Det er godt at have på plads, og det er to dygtige fyre jeg har fuld tillid til,” siger han.
Jensen & Jensen arbejder med alt, der har med træ og gøre, men efter mange år i marken er Lars-Ole rolle i dag at have kundekontakten, koordinere, indkøbe materialer samt lede og fordele.
”Det er dejligt alsidigt, hvad jeg laver,” konstaterer han.

Firmatradition: Frokosten klokken 9
En af firmatraditionerne, den fælles frokost klokken 9, en vigtig brik i det daglige arbejde.
”Dels er det godt for det sociale sammenhold, og dels kan vi hen over bordet få snakket om det, der skal laves, diverse udfordringer og det, der skal bestilles hjem. Jeg sidder stille og roligt og noterer det hele ned,“ siger jubilaren, der elsker at se, hvordan god planlægning får tingene til at glide i hverdagen.
”Hvis der er nogle svende, der bliver tidligt færdig med en opgave, måske klokken 13, så ved jeg lige, hvad jeg kan sætte dem i gang med.”
At firmaet fik en Gazellepris i 2023 for stor vækst er da også en anerkendelse, han er glad for.
Esbjergenseren Lars-Ole M. Dahl blev tømrerlærling som 16-årig hos Tage Tonnesen i Guldager-Kirkeby, og han har også altid to-tre lærlinge selv. Og de må gerne have lavet andet end at gå i folkeskole. Der er de færreste modne nok, mener han. At starte som 19- eller 20-årig er fint, mener han.
Han er gift for anden gang. Parret har fem sammenbragte børn og fire børnebørn.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Top