Rebel købte hotel og høstede storm

Major Steen Christensen, der har købt Nørbygaard Kro, vil lægge vægt på hoteldriften. Og så åbner han skærtorsdag en café, som han håber at se mange lokale i

Download den originale artikel som PDF fra avisen her

TURISME – Mange på Fanø rystede på hovedet og for i facebookblækhuset, da køberen af Nørbygaard Kro, major Steen Hjort Christensen. bekendtgjorde, at det ny navn på stedet bliver Hotel Fanø Bad. Vi er taget på interviewbesøg for at hilse på ’den skøre mand’.
Den noget langhårede køber, der godt ved, at han langtfra ligner en mand med en lang militær karriere bag sig, fortæller:
”Da jeg var i Afghanistan, gloede de karseklippede, amerikanske soldater da også noget på mig. De kunne simpelthen ikke tro på, at jeg var major. De kaldte mig ’the rebel’,” griner han.
”Og ja, jeg er nok lidt af en rebel. Og da shitstormen kom, tænkte jeg: Nej, jeg er soldat, jeg lægger mig s’gu ikke ned. Så jeg blev stående,” siger han.
”Det var i øvrigt forbløffende så mange, der skrev, at de var født på kroen,” tilføjer han med et skævt smil.
Og hvad er så meningen med det navn, hotellet ligger jo i Nordby ikke ved Fanø Bad?
”Der er flere grunde til det. Men det handler om søgeord, og at jeg vil drive hotel, ikke en restaurant. Ingen i København, for eksempel, vil søge på hotel plus Nordby eller på hotel plus Nørreby. De vil søge på hotel plus Fanø. Og så er vi jo kun 200 meter fra det område, som kommunen selv kalder Fanø Bad-området,” forklarer han.

Handel fald i hak
Vi springer herefter nogle måneder tilbage i tiden og spørger til, hvad der dog fik ham til at købe den tidligere kro.
”Jeg kommer fra et område nord for København, men jeg er kommet på Fanø siden barnsben. Jeg elsker Fanø i al slag vejr, og har haft flere sommerhuse her. Og under Corona-nedlukningen arbejdede jeg her på Fanø. Da Rudbeck’s kom til salg, lurede jeg lidt på det, da jeg er vild med den café. Men så var jeg på nettet og opdagede så, at Nørbygaard Kro var sat ned. Det satte tankerne i gang. Jeg lagde en plan og talte med banken, og da sælgerne så gik med til at tage et sommerhus i delvis bytte, så slog jeg til,” fortæller Steen Christensen.

Steen Hjort Christensen, Hotel Fanø Bad. Foto: Finn Arne Hansen.

Steen H. Christensen for indgangen til receptionen.

Gerne events
Der er ingen aktuelle planer om at åbne restauranten om aftenen, men han vil meget gerne åbne dørene for arrangementer, events, koncerter, singlefester og hvad folk ellers har foreslået. Men kerneforretningen er og bliver udlejning af værelser og bespisning af frokostgæster, der kommer i busser, kursusgæster fra den gamle søfartsskole med flere.
I skrivende stund har 23 busselskaber allerede booket plads. Familefesterne fortsætter også.
Desuden kommer der skærtorsdag en ny café med adgang direkte fra parkeringsområdet.

Den lyse spisesal ud mod Strandvejen er nu en café, som Steen H. Christensen har hyret Conni Ipsen til at stå for.


Den lyse spisesal ud mod Strandvejen er nu en café, som Steen H. Christensen har hyret Conni Ipsen til at stå for.

”I Nyhavn er mange steder begyndt at invitere naboerne i lokalområdet indenfor. Det vil jeg også gøre. Jeg vil meget gerne have, at det bliver et sted, hvor man lige dumper ind og hygger sig med kaffe og kage eller noget tredje,” fortæller han.
Der vil blive lagt vægt på kvalitet. Der sælges kun italiensk kvalitetskaffe, isen er fra Kastberg, chokoladen kommer fra Fanø Chokolade og så videre. Men priserne bliver ikke ’københavnske’¨. Caféen har han hyret Conni Ipsen til at lede.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Top