Fanø Half overgik alle forventninger

Foto: Morten Fog

640 løbere fra hele landet kom til Fanø for at deltage i det uhøjtidelige og gratis løb Fanø Half, der er en halvmaraton på 21 kilometer

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

LØBEN – Som så meget andet på Fanø, starter det i det små med en sjov idé. Skal vi ikke lavest det sidste bryggeri før England? Hvad med en musikfestival, hvor der også er plads til champagne og østers? Hvorfor ikke fise rundt på Suzuki FZ 50-knallerter en gang om året i flok, når vi nu har så mange af dem? Sådan startede det også med Fanø Half, der i år blev afviklet fra Lighthouse Burgers ved Rindby Strand.

Mikkel Theut og Troels Flemming Jensen fik idéen under Corona-nedlukningen i 2021, inviterede til det første Fanø Half i 2022, og siden er det gået stærkt. Først var der en forkølet flok, i år kom der 640 ivrige og forventningsfulde løbere fra hele Danmark.

Lighthouse-indehaver Karl Emil Halkjær og hans unge hold havde i dagens anledning fået lavet en særlig IPA på Fanø Bryghus, de kunne præsentere for løbefolket. Og de var top-parate til at lave deres berømte burgere til de sultne løbere og tilskuere, der tog godt imod forplejningstilbuddet.

Fanø Half, der sikkert uden tvivl kommer igen næste år, er et såkaldt ’cannonball’-løb, der er gratis og uden officiel tidtagning. Men de mere konkurrencemindede løbere havde selvfølgelig et løbeur på armen, så de kunne tjekke deres dagsform. Andre løbere, kærester og tilskuere hyggede sig bare i det småkolde vejr.

Tekst: Finn Arne Hansen
Foto: Morten Fog

Top