To søfolk fra Sønderho overlevede i vrag i 1880

På Fanø Skibsfarts- og Dragtsamling handler årets særudstilling om skonnerten Sophies forlis

Hent artiklen som PDF her

HISTORIE – På museet Fanø Skibsfarts- og Dragtsamlings særudstilling i år fortælles den usædvanlige historie om skonnerten Sophies forlis og stranding ved Fjand i 1880.
Og museet, der også lancerer en ny bog om forliset, har i anledning af udstillingen opbygget en ’kahyt’, hvor det bliver muligt at høre styrmandens fortælling og høre hans vise sunget af en af hans efterkommere.
”Vraget i brændingen lå med bunden i vejret. Det måtte være et dødt skib – et skib uden levende mennesker. Det viste sig ikke at være sandt, for to søfolk havde overlevet fem døgn i mørke og kulde næsten uden mad og drikke og i evig angst i det kuldsejlede skib. Det var styrmanden og skibsdrengen, der begge var fra Sønderho. Denne usædvanlige og dramatiske historie foregik for over 140 år siden, men kan i dag alligevel fortælles meget detaljeret, fordi styrmanden, Søren Brinch Fischer, adskillige gange har fortalt om sine oplevelser og også skrevet en længere vise om det dramatiske forløb,” fortæller Carl Marckmann, formand Fanø Skibsfarts- og Dragtsamling
I forbindelse med udstillingen udgiver Skibsfarts- og Dragtsamlingen bogen Dødt Skib? om skonnerten Sophies forlis. Bogen er skrevet af Sven Anthonisen.
Forfatteren vil være til stede og fortælle om bogen og dens tilblivelse.
Udstillingen åbnes ved en reception lørdag den 9. april klokken 10.30 for særligt indbudte, og den kan ses af alle interesserede fra klokken 13-16 samme dag. Her kan man også få signeret bogen. Udstillingen kan herefter ses resten af året i Fanø Skibsfarts- og Dragtsamlings åbningstid.
Udstillingen er blevet til i samarbejde mellem museet og Sven Anthonisen samt frivillige hjælpere.
Bogudgivelsen og udstillingen er muliggjort af en donation fra Boghandler Henning Clausens Fond, en trofast støtte af museet.
-fina

Relaterede artikler

Top