Lys i mørket i Nordby Kirke en lørdag i oktober

Miriam Florez og Tina Kolding (th.)

En lørdag aften i Nordby Kirke kunne man gennem de store kirkevinduer se, at kirken var oplyst af det varme lys fra stearinlys

Hent artiklen fra avisen som PDF her

LYSCEREMONI – Det var en lørdag aften. I oktober. Indenfor var der varmt lys fra mange, mange stearinlys, og udenfor var der lanterner op til indgangen.
Små 100 mennesker havde valgt at deltage i en hel unik aften i kirken i forbindelse med eventet Lys i mørket, der tematisk foregik på fem større danske øer støttet af Destination Vadehavskysten.

Dette var en aktivitet af flere, der løb af stablen over weekenden på Fanø, hvor der blandt andet også dagens før var lanternetænding på Skovlegepladsen.
Stiftspræst og psykoterapeut Miriam Florez indledte aftenen Lys i mørket med en meditativ stund i Nordby Kirke ved at læse op af Martin Anders Nexøs rørende roman Ditte Menneskebarn.

Derefter fulgte flere numre med noget så sjældent og delikat for øregangene som blid harpemusik i tusmørket ved Anne Marie Høst, mens stearinlysene blafrede i kirkerummet. Anne Marie Høst mestrer harpen til perfektion, og underviser også på Syddansk Musikkonservatorium i Odense.

Der var flere oplæsninger undervejs om lyset og dets betydning på flere niveauer taget fra Biblen. Midtvejs i den stille kirketime bad Miriam Florez alle lukke øjnene, hvorefter hun henførte de fremmødte i en blid meditation, hvor lyset igen var det centrale omdrejningspunkt.
Senere var der fællessang, hvor forsamlingen sang Du som har tændt millioner af stjerner. Til sidst var der en lille lysceremoni, hvor man kunne gå ud på kirkegulvet og tænde et stearinlys for en, man holder af og placere lyset i sandet i vaser på et lille bord midt i kirken. Det var der stor tilslutning til.
Det var en smuk og stemningsfuld aften med lys i mørket krydret med sjælelig poesi og stof til eftertanke. Sådan oplevede flere blandt publikum tiltaget:
”Det var en smuk, intens og meget omfavnende oplevelse, jeg gik fra kirken med en lethed og en behagelig ro i sindet”, siger Tina Kolding fra Sønderho.
”Ja, det var en varm og åben oplevelse, der fyldte mig med ro og nærvær. Harpespillet var bare helt magisk og drømmende,” siger Line Berggreen Jørgensen fra Nordby.
Er du generelt åndeligt søgende udbyder Miriam Florez mange spændende spirituelle muligheder. Lige fra pilgrimsvandringer i nærområdet til samtaler om døden og drømmearbejde, som åndelig praksis. Tjek programmet ud på www.miriamflorez.dk

Tekst og foto: Tatjana Schantz Johnsson

Relaterede artikler

Top