Varme og festlige dage i Nordby

Der var fanebærere foran rådhuset og 320 fannikker i festoptoget lørdag.

Fanikkerdagene lykkedes i den grad. Højt humør og høj omsætning i teltene

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

FESTDAGE – Så er den første af sommerens helt store festligheder overstået. Fannikerdagen i Nordby, som jo nu om dage strækker sig over såvel, fredag, lørdag som søndag og må benævnes Fannikerdagene, blev en stor succes på grund af det skønne sommervejr, der virkelig indbød til at feste udendørs.
”Jeg synes, det fik fantastisk. Vejret var fantastisk, og det betød, at der kom mange på festpladsen. Og de frivillige var gode til at påtage sig de opgaver der var. Det gode arbejdsfællesskab er en af de ting, jeg rigtig godt kan lide ved Fannikerdagen,” siger formand Ryon Petersen i en kommentar.
Der var godt gang i salget med alle de gæster på pladsen. Hvad blev omsætningen?
”Ja, sidste år var det noget koldt, og der var ikke så mange mennesker, især ikke om aftenen. I år var det perfekt, der var mange hele tiden, og omsætningen blev omkring 50 procent højere end sidste år,” fortæller han.
Det virkede som om, der var lidt færre med i optogene i år?
”Vi udleverer numre til folk i dragter, også drenge i et par sorte bukser og hvide skjorter. Vi udleverede 320 som sidste år. Men varmen om lørdagen var lidt drøj for en del, så der var 30-40 stykker, der ikke deltog om søndagen,” slutter Ryon Petersen.
Fanø Postens udsendte havde svært ved at deltage i alt, da der skulle laves live-dækning af det færgekaos, der var på Fanø. Men før det, fredag aften, var en herlig aften med FAR og Futtes Futtog, der virkelig fik folk på dansegulvet. Det var fantastisk at se generationen i efterskolealderen give den fuld gas. Generationen på 25-35 år kunne lære noget her.

Frank i flot borgmestervest

Borgmester FRank Jensen, Fanø. på Fannikerdagen 2023. Foto: Finn Arne Hansen, Fanø Posten.
Lørdag sendte borgmester Frank Jensen deltagerne afsted i sin efterhånden kendte ’borgmestervest anno 1898’. Det skete med en hyldest til traditionerne, som han følte sig ydmyg over stolt over at være en lille del af. Herefter gik det gennem byen til festpladsen i 28 graders varme og høj sol. Fire lag tøj må have været slemt at have på.

Fannikerdagen 2023. Foto: Finn Arne Hansen, Fanø Posten.

320 personer i dragt deltog i optoget lørdag, lidt færre søndag. Varmen var for slem med fire lag tøj.

Turen ad Langelinie gav heldigvis deltagerne i Fannikerdagen 2023 et frisk pust i ansigtet. Foto: Finn Arne Hansen, Fanø Posten.

Turen ad Langelinie gav heldigvis deltagerne et frisk pust i ansigtet.

Tove de Freis og Fanø Fiddlers 8. juli 2023 på Fannikerdagen. Foto: Finn Arne Hansen, Fanø Posten.

Vel ankommet til festpladsen ved færgen gør fire dragtklædte fannikker sig klar til at danse og feste. Fannikerdagen 8. juli 2023. Foto: Finn Arne Hansen, Fanø Posten.

Vel ankommet til festpladsen ved færgen gør fire dragtklædte fannikker sig klar til at danse og feste.

På pladsen nød mange borgere og gæster at sidde ved bordene udenfor, og det fortsatte til langt ud på aftenen, mens danseglade damer og herrer strømmede til pladsen. Der blev hyppigt skiftet fadølsankre.
Søndag gik optoget fra festgudstjenesten i Nordby Kirke ind gennem hovedgaden, også med landbetjent Chris Gade og Kis Sharasuvana forrest. På pladsen måtte de så danse i 29 graders varme.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Relaterede artikler

Top