En anderledes og varm Fannikerdag

Rodfæstede traditioner ændres ikke let, men Nordby fik fejret Fanøs kulturhistorie

Hent hele artiklen som PDF her

FESTDAG – Fannikerdagen, som festdagene i Nordby er blevet døbt, fik en rolig og fin afvikling 9. til 11. juli. Det startede fredag med musik i gårdhaven bag Strien. En del gæster udefra måtte spørge om vej, også til Værftet og Pakhusbanken, så et kort over feststederne er nok en god idé næste år. Lørdag var der ’loppemarked’ ved museet, og de første fannikker i dragter begyndte at lyse op i gaderne. Der var varmt, så det har været lunt at have fire lag tøj på. Ved det gamle værft lå festteltet, som havde lidt svært ved at trække publikum til.

Kis Sharasuvana hjælper Sarah Bjerg med kludene.

Kis Sharasuvana hjælper Sarah Bjerg med kludene.

Andre tilbud i løbet af arrangementet var Fanø Dagbog i Nordby Kirke og i kælderen under Fanø Krogaard, åbent skib på Rebekka, frokostjazz og eftermiddagsmusik bag Strien med blandt andre Mouritzen, Mouritzen og de Vries, der skabte fest og fik folk ud at danse. Søndag blev stemningsfuld og meget varm.

 

Klokken 13 kunne kirkegængere nyde synet af brudeparret, Rikke Baltzer Knudsen og Lars Düwel, samt deres følge.

Tætpakket hovedgade


Bagefter var optog til Pakhusbanken gennem en tætpakket hovedgade.

I ’gryden’ ved broen blev der for alvor varmt. Her savnedes et udskænkningssted.

Men med Kis Sharasuvana som ordstyrer og ’dragtfortæller’ gled det fint, og Rebekka kunne lægge til med sømanden, der kom hjem for at blive gift. Herefter var der brudedans til forsamlingens store begejstring. Fannikerdagens formand Ryon Petersen evaluerer den nys overståede festdag:
”Fannikerdagen forløb som helhed fint. Men det kunne godt mærkes, at det var et reduceret program uden optog om lørdagen med mere. Vi blev nogle erfaringer rigere ved af flytte fra festpladsen ved Færgestrand. Coronarestriktioner gjorde planlægningen svær, fordi vi som følge deraf kom noget senere i gang med planlægning og programlægning end vanligt. Men der skal lyde en stor tak til alle, der bidrog til festligholdelsen!”

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Relaterede artikler

Top