Mia fik lov at indvie Dronningens blomsterkrans, der er syet af flotte stoffer.
Stor indsats fra de frivillige i alderen 10 til 80 år og koncentration af festen på ét område fik Fannikerdagene
i mål
KULTURARV – I år slap deltagerne i dragter for at svede under Fannikerdagene. For det var koldt og blæsende en stor del af tiden. Men takket være en god indsats fra de frivillige og en koncentration af festen på ét område ved langtidsparkeringen på havnen i Nordby, så blev det en fin fest med en god stemning
”Som helhed gik det godt, selv om vejret drillede. Vi droppede da også Sømandens ankomst ved Pakhusbanken på grund af blæsevejret, da vi så vejrmeldingen,” fortæller formanden for Fannikerdagene, Ryon Petersen, der selv skulle have sejlet Rebekka.
”Vi skylder en stor tak til de frivillige, der var mellem 10 og 80 år. Alle hjalp til, så godt de kunne, både før, under og efter festen,” tilføjer han.
Han kender endnu ikke det økonomiske resultat.
Festdagene, der går tilbage til 1954, startede for alvor med musik om fredagen.
Især orkesteret FAR med Fanø-rocklægen og byrådspolitikeren Anders Frey som forsanger gav den så meget gas med original, dansk rock, at det sent vil blive glemt.
Lørdag var der optog fra rådhuset, hvor borgmester Frank Jensen talte. Om aftenen var der både folkemusik og americana, men uf, hvor var det koldt.
Søndag
Søndag var en flot dag med festgudstjeneste først. Her blev lille Thorbjørn døbt og så var det ellers ned gennem byen med brudeparret og deres følge i spidsen.
På festpladsen var der en overraskelse, idet den veloplagte konferencier Kis Sharasuvana kunne byde velkommen til dragtklædte naboer fra Mandø og Rømø. Det var et indslag, der blev taget godt imod. Deres dragter var helt anderledes end vores.
Hun fortalte også, at ’bruden’ Mia bar den ny brudekrans, som dronning Margrethe overrakte i Nordby under sit besøg den 1. september 2021.
”Men som I kan se, der brudepigernes meget slidte, så der skal laves to nye her til vinter,” bebudede hun.
Tekst og foto: Finn Arne Hansen