INTEGRATION – Røde Kors har p.t. 22 frivillige kontaktpersoner for flygtninge på Fanø, og der er brug for flere endnu.
Kontaktpersonerne tilknyttes typisk en familie, som får praktisk støtte i hverdagen til f.eks. at forstå breve fra det offentlige, praktisk hjælp på anden vis og ellers almindeligt samvær og omsorg.
”Man skal ikke have nogen specielle forudsætninger, og det er meget individuelt, hvordan man griber det an. Vores formand taler med de interesserede og prøver at sætte dem sammen med flygtninge, så det harmonerer godt,” fortæller Inge og Christian Poulsen, der er kontaktpersoner for den syriske familie Kahlil i Nordby.
Vi møder dem i det hyggelige hjem, hvor der er sat vand over til kaffe og noget af den gode danske hygge, der tydeligvis er opstået i relationen.
”I vores tilfælde har det udviklet sig til venskab, men det behøver det ikke i alle tilfælde. Det er helt op til én selv,” siger Inge.
Manden Suhell Khalil arbejder på Restaurant Sydvesten på Esbjerg Havn, og hustruen Malika arbejder på Rybners. De kom fra Syrien for tre år siden og er godt integrerede – bl.a. med hjælp fra Inge og Christian.
”De hjælper med sproget, med breve og med alt muligt. Vi er rigtig glade for deres hjælp, og vi er også blevet gode venner,” fortæller Malika og Suhell, der har det godt på Fanø.
Hvis man har lyst og overskud til at være kontaktperson for Røde Kors, kan man henvende sig til formand Karin Spillemose Louring på mailadressen: spillemose.louring@
fanonet.dk.