Uddybning af Sønderho Havn sættes i gang 19. december

Denne specielle flydende amfibie-gravemaskine skal udføre arbejdet med uddybning af sejlrenden til Sønderho Havn (Foto: Nr. Nebel Entreprenørforretning).

UDDYBNING – Projektet har været mange år undervejs, og pludselig så det ud til at skulle koste endnu et ekstra år. Men som et rigtig juleeventyr ser det alligevel ud til at ende godt for uddybning af sejlrenden til Sønderho Havn.

I første omgang var der indbudt til borgermøde 5. december med orientering om projektet, men det blev aflyst to dage før, da der var opstået knas med det tunge materiel.

Nr. Nebel Entreprenørforretning, der har vundet kontrakten, ventede på levering af et specielt, 400 meter langt spulerør som sammen med en flydende amfibie-gravemaskine er vigtig hardware i arbejdet. Forsinkelsen kunne betyde, at projektet ikke længere kunne afsluttes i en enkelt vinterperiode, som Kystdirektoratet har krævet i sin tilladelse.

Derfor anbefalede Sønderho Havn Støtteforening, at igangsætningen blev udskudt til efteråret 2019, men forleden kom der så godt nyt i sagen.

”Pludselig var spulerøret der alligevel, så nu kan entreprenøren gå i gang,” lød kontrabeskeden så forleden fra en glad og lettet formand, Anders Bjerrum fra Sønderho Havn Støtteforening.

Når røret er landet, kan gravkoen komme på vandet. Det sker med første officielle spadestik onsdag den 19. december kl. 11, hvor alle er velkomne på Frits Brinch & Sønners plads på Gammeltoft Vej i Sønderho – medbring evt. kikkert.

Støtteforeningen venter, at gravearbejdet varer frem til ultimo februar 2019.

 

Relaterede artikler

Top