Roere valfarter til Sønderhos ny havn

Den ny Sønderho Havn er hurtigt begyndt at tiltrække gæstesejlere og -roere. En gruppe roere fra Esbjerg Roklub kastede sig ud i den 35 km lange tur

Hent hele artiklen som PDF her

LANGFART – Med den 81-årige Poul Erik Hansen som alderspræsident havde tre havkajakroere og besætning til en firemands inrigger med styrmand tidligt mandag morgen den 19. juli sat hinanden stævne i Esbjerg Roklubs hus på havnen i Esbjerg.
Turen bød denne gang på både frisk vind agtenfra og medstrøm fra Esbjerg og ned mod Sønderho, hvor der var mandskabsskift af to roere i inriggeren inden hjemturen. Egentlig var tanken jo Fanø Rundt, men dagens noget friske vejrmelding og udsigten til godt halvanden meter høje bølger op langs Fanøs vestkyst fik roerne til at vælge samme vej hjem som ud.

Krap sø på hjemvejen
Turen til Sønderho tilbagelagdes på kun lige godt to timer med højest målte hastighed på hele 12,3 kilometer i timen under luftledningerne til Fanø. Til gengæld skulle der bruges næsten 3,25 effektive rotimer på hjemturen, som også bød på turens mest dramatiske hændelse. Da roerne efter 35 kilometer i bådene kom fri af Fanø og ud i sejlrenden til Esbjerg, bød Kong Neptun på en noget krap sø i forbindelse med nordvestenvind og faldende vand. Kongens sluthilsen gav i nogle særdeles våde trøjer og bukser til alle ombord – men så er der jo lidt at krydre efterårets og vinterens møder med.

Roerne var godt møre, da de kom hjem til roklubben i Esbjerg. Foto: Claus Brinch-Danielsen.

Roerne var godt møre, da de kom hjem til roklubben i Esbjerg. Foto: Claus Brinch-Danielsen.

Med besøg af mandskaberne fra Esbjerg Roklub er det mindst anden gang, Sønderho Havn har været mål for sejlere fra nabokysten. Ved havneindvielsen den 26. juni havde sejlere i både Hobie Cat- og Wayfarer-sejlere taget turen de omkring 15 sømil fra Ho Bugt Sejlklub.

 Roernes rute Esbjerg-Fanø og retur, i alt 35 kilometer.


Roernes rute Esbjerg-Fanø og retur, i alt 35 kilometer.

Tekst: Claus Brinch-Danielsen

Relaterede artikler

Top