Tysk minister: Vi vil tage havnesagen op på regeringskonference

HAVNEKRIG – Fanø Kommune har nu fanget opmærksomhed på højeste tyske plan i kampen mod den planlagte havneudvidelse i Esbjerg.

For nogle uger siden skrev Fanøs borgmester Sofie Valbjørn et brev til den hollandske og tyske miljøminister forud for en ministerkonference, der afholdes i morgen, torsdag den 17. maj, i hollandske Leeuwarden i Det Trilaterale Vadehavssamarbejde.

Den nye tyske miljøminister, Svenja Schulze fra SPD, har nu sendt et svar til Fanøs borgmester, som kan umiddelbart kan glæde sig over stor forståelse og opbakning – i første omgang moralsk.

“Jeg har stor forståelse for Deres anliggende, og derfor vil jeg bede vores medlemmer af den tyske delegation om at tage sagen op over den danske delegation,” skriver Svenja Schulze bl.a. via sin statssekretær.

“Jeg vil foreslå, at partnerne behandler de forhold, De beskriver, og diskuterer, om den planlagte havneudvidelse er forenelig med beskyttelse og bevaring af det Verdensarvs-beskyttede Vadehav,” hedder det videre fra ministeren.

Hun slutter med en tak for, at man på Fanø er vågne på Vadehavets vegne.

“Lad mig benytte lejligheden til at takke jer for den store ansvarsfølelse i jeres lokalsamfund for beskyttelsen af Verdensarven,” slutter Svenja Schulze.

 

Relaterede artikler

Top