Tættere på overskud for brugsforening

GENERALFORSAMLING – Retningen er rigtig, men der er stadig sten på vejen, som det koster at komme udenom. Og i år skulle den så gerne være der med sorte tal på bundlinjen.

Sådan lyder den korte version af verdens gang i 2017 for Fanø Brugsforening, der afholdt generalforsamling forleden. En fredelig forestilling, hvor formandens største udfordring blev at udtale den lækre menu fra Restaurant Ambassaden, mens hverken balladen i Coop eller andre store og små temaer gav anledning til tumult.

Mindre underskud

Først og fremmest kunne foreningen glæde sig over 5,5 pct. stigning i omsætningen, der nåede op på knap 107 mio kr. excl. moms for de samlede aktiviteter hos brugserne i Nordby og Sønderho, men trukket op af Fanø Blomster og OK Tanken.

Resultatet efter skat endte i et minus på 123.000 kr. mod knap en million i underskud året før.

Formand Hans Mathiasen tegner og fortæller på generalforsamlingen for Fanø Brugsforening.

”Jeg er særdeles tilfreds med regnskabet, og hvis vi havde haft et bagland, der var lidt mere effektivt, var vi nok kommet ud med et positivt resultat. Sådan skulle det ikke være, men jeg er helt overbevist, at i år runder vi nok en lille million i overskud,” siger formand for Fanø Brugsforening, Hans Mathiasen.

Flere penge til løn

Du lovede du jo også sidste år?

”Ja, det gjorde jeg, men der var forskellige ting, der snød os. Blandt andet har vi mistet rigtigt mange penge ved, at vores køle/fryseleverandør svigtede os, og de forskellige centrale økonomi- og IT-systemer er først fornylig begyndt at virke ordentligt.”

Personaleomkostninger har taget et hop på næsten 12 pct.?

”Ja, det er også noget af det, der har snydt os en smule. Det gik lidt galt sidste sommer, hvor vi simpelthen havde overdimensioneret med personale. Men vi har allerede sat gang i forskellige ændringer, og alle de andre ting på omkostningssiden følger faktisk planerne,” påpeger Hans Mathiasen.

Lavere renteudgifter

På den positive side tæller også, at renteudgifterne er nedbragt med mere end en halv mio. kr., dels via afdrag på gælden, dels via omlægning af realkreditlån til en bedre rente.

I bestyrelsen var der genvalg til Niels Hvid og næstformand Bjarne Ibsen uden modkandidater. Pia Lindquist ønskede ikke genvalg, og hun erstattes efter bestyrelsens anbefaling af den hidtidige suppleant Lene Gorzelak, mens projektleder Michael Jensen blev indvalgt som ny suppleant.

 

OBS!
Boksen med nedenstående tal indeholder en fejl i den trykte avis:
SuperBrugsen Nordby ligger ikke på indeks 98,1, som der står i avisen, men på 106,3 – det er rettet i denne version – vi beklager fejlen!

Benzin og blomster trækker
– sammen med SuperBrugsen i Nordby

Oms. inkl. moms:

SuperBrugsen Nordby

104,3 mio. kr.

Indeks 106,3

DagliBrugsen Sønderho

15,0 mio. kr.

Indeks 98,1

 

OK Tanken

9,8 mio. kr.

Indeks 110,1

Fanø Blomster

4,6 mio. kr.

Indeks 105,9

Relaterede artikler

Top