Syv nye lejeboliger sættes i gang i foråret

Illustr: Arkitektfirmaet Tekt

BOLIGER – Manglen på lejeboliger får endnu et skud for boven, når Henrik Pedersen fra Nordby snart går i gang med at opføre nye lejeboliger på Nørre Nytoft.

Det sker i form af syv rækkehuse, der skal udlejes som helt almindelige private lejeboliger.

”Min plan er, at vi går i gang senest til maj. Jeg håber på april, men jeg starter faktisk Fanø VVS op her
1. marts,” fortæller Henrik Pedersen, der er en driftig herre, som ikke just keder sig for tiden.

Lige nu arbejder han med at bygge en hal til det nye VVS-firma på Spelmans Toft – ved siden af den gamle bowlinghal – og så er det planen at komme i gang med de nye lejeboliger hurtigst muligt.

”Jeg håber på, at husene kan stå færdigt medio 2019. Vi bygger alle syv i samme arbejdsgang, og jeg kommer selv til at stå for meget af det, men hyrer håndværkere ind,” oplyser Henrik Pedersen.

Han er selv oprindeligt uddannet som rustfri klejnsmed, men har lavet lidt af hvert og har også slægtet sin far på, som er ejendomsmægler Erik Pedersen fra Nybolig Fanø.

I de glade 00’ere solgte Henrik bl.a. villaer og lejligheder i Tyrkiet. De sidste ti år har han drevet firmaet Curesin i Sædding, som sælger bl.a. olie og kølevæsker, men virksomheden blev solgt sidste sommer.

”Så nu skal der ske noget nyt, og jeg bygger husene i god kvalitet. Jeg er ikke den, der sparer på det her, og jeg bygger noget, jeg selv ville kunne lide at bo i,”
siger Henrik Pedersen.

Han har ikke nogen planer om at sælge ud af husene, og prisniveauet for at leje sig ind er ikke fastlagt.

”Men umiddelbart bliver det meget fornuftigt, og den månedlige leje lander nok omkring 8.200 kr. plus forbrug. Det bliver topisolerede huse, som allerede nu vil leve op til de kommende 2020-krav for energi, så jeg forventer en meget lav varmeregning på omkring 200 kr. om måneden,” oplyser Henrik Pedersen.

Husene bliver på ca. 100 kvm, og dertil kommer en carport på 18 kvm og et skur på 10 kvm i det tilrettede projekt. Erhvervs-, natur- og teknikudvalget godkendte ultimo november at give dispensation fra lokalplanen til at hæve bebyggelsesprocenten fra 25 til 30 pct. og lave carportene med fladt tag.

Det sidste bliver der dog ikke brug, da det – modsat tegningen herover – er besluttet at lave carportene med saddeltag alligevel, fordi det passer bedre ind.


Udsolgt af kommunensbyggegrunde på Vangled

UDBUD – Fanø Kommune har nu bidt i samme sure æble som mange håbefulde boligejere gennem tiden og grebet til skiltet med ‘Ny pris!’ for Vadehavscentret, den oprindelige søfartsskole på Vangled i Nordby.

Det sker dog lidt mere diskret med et fornyet udbud, men prisforskellen er til at få øje på. I november 2016 var hele herligheden udbudt for en samlet pris på 12,7 mio. kr. og kommunen satsede på at kunne overdrage ejendommen i foråret 2017.

Nu er bygningsdelen med værelser, køkken og kantine udbudt til 2,5 mio. kr., mens lejligheder og klasseværelser udbydes til 1,3 mio. kr. Den resterende del med bl.a. garager til bereddel skabet er ikke sat til salg.

“Prisen er sat ret voldsomt ned, og det er sidste chance. Hvis ikke det er solgt inden udgangen af i år, så skal det bulldozes,“ siger byrådsmedlem Christian Lorenzen i en kommentar til situationen som konservativ politiker og ikke som formand for ENT-udvalget.

“Problemet er, at det skal jo driftes – det står bare og knalder omkostninger af. Det har kostet skatteborgerne rigtigt mange penge derude – i flere omgange.

Det var en dårlig beslutning for kommunen at købe det dengang, og det var vi fire byrådsmedlemmer, der var imod. Den klare plan, der var hele meningen med at overtage det, var der jo overhovedet ikke. Det var en af de dårligste beslutninger i det gamle byråd,” mener Christian Lorenzen.

Budfristen for interesserede købere udløber den
19. februar kl. 12.00

Relaterede artikler

Top