Flere almennyttige boliger på Storetoft har lange udsigter

LEJEBOLIGER – Første spadestik blev taget forleden, der er plads til mere, efterspørgslen er der, og Ungdomsbo er klar til at bygge flere.

Men det har lange udsigter med flere almennyttige boliger udover de 16 nye, der nu opføres på Storetoft. Den slags byggeri kræver, at kommunen skyder 10 pct. af projektsummen ind i grundkapital, og det har traditionelt finansieret sig selv. Praksis har været, at kommunerne typisk skød byggegrunden ind til en passende værdi af 10 pct., så man ikke skulle hive kontanter ud af budgettet.

På Storetoft er jordbundsforholdene dog lidt vanskelige, så salgssummen for hele området dækker kun grundkapital for den første etape, selvom der er plads til mange flere boliger.

”Lige nu ser jeg ikke umiddelbart, at det er realistisk med flere almennyttige boliger, med de besparelser, vi står overfor” siger borgmester Sofie Valbjørn.

”Men nu kommer der 16 nye boliger her, og der er jo et privat projekt med lejeboliger på vej på Nørre Nytoft. Når det er sagt, så har jeg også haft nogle drøftelser med Ungdomsbo og ejeren af grunden om det mere langsigtede samarbejde og mulighederne.”

Viceborgmester Erik Nørreby (V) ser hellere flere private udlejningsboliger,
f. eks. ved at hæve bebyggelsesprocenten.

”I den gamle del af Nordby har vi en bebyggelsesprocent på 55, men der er stadig ejendomme, som ikke har udnyttet tagetagen, fordi grunden er for lille. I princippet betyder jo ikke noget at hæve den til f.eks. 80, for der kommer jo ikke flere mursten – bare bedre udnyttelse af tomme rum,” siger Erik Nørreby.

Sofie Valbjørn er også åben for at kigge nærmere på den løsning for at få flere udlejningsboliger på øen.

 

Relaterede artikler

Top