Sønderho Havn i gang med valg af entreprenør

HAVNEUDDYBNING – Med formanden Anders Bjerrum i spidsen er Sønderho Havn Støtteforening gået i gang med at lede efter en entreprenør, der skal grave ud til genfødslen af Sønderho Havn. Støtteforeningen fik i januar sidste år en godkendelse til projektet af Kystdirektoratet og har brugt det sidste halvandet års tid på at snakke med fonde for at rejse penge til udgravningsarbejdet. Anders Bjerrum synes, at udsigterne ser lovende ud. 

”Reaktionerne på vores forarbejde har været rigtig positive. Folk har sagt, at undersøgelserne og hele det forberedende arbejde ser gennemarbejdet og seriøst ud, så vi er meget håbefulde over for, at vi får rejst de nødvendige penge,” siger Anders Bjerrum.

Støtteforeningen skal i alt bruge seks mio. kroner til udgravningsarbejdet. De har derfor søgt om støtte ved Nordea-fondens Kystpulje, Friluftsrådet og ved en stor privatfond, som Anders Bjerrum ikke kan sætte navn på endnu.

Hvis foreningens ansøgninger får positiv tilbagemelding, skal udgravningsarbejdet begynde den 1. oktober. Henover vinteren er det håbet, at tidevandet gør en del af gravningsarbejdet, så man kan spare nogle penge til næste år, hvor arbejdet med havne­ud­dybningen fortsætter.

Fanø Kommune er bygherrer på projektet og har sat en licitationsrunde i gang for at indsamle bud fra interesserede entreprenører. Runden slutter 16. august. 

Relaterede artikler

Top