Så må det ikke blive koldere

Publikum på Fanø Vesterland 2019

Fanø Vesterland havde succes med musikprogrammet, men kan endnu ikke fortælle om resultatet

Download artiklen som PDF

FESTIVALANMELDELSE – Vi ville gerne her have bragt en historie om, hvordan Fanø Vesterland nummer syv i slutningen af maj gik, og om den kommer igen næste år.
Men det er festivalboss Jesper Møller Pedersen ikke klar til. Han takker dog af et varmt hjerte de 472 frivillige for deres indsats på festivalen.
Så vi har valgt at anmelde Fanø Vesterland i stedet. Normalt anmelder journalister de enkelte navne på en festival, men vi vælger her at anmelde den som et hele.

Pressen og andre VIPs havde deres eget område.

Pressen og andre VIPs havde deres eget område.

Hulens kold festival
Og som overskriften på artiklen fortæller, så blinker alarmlygterne. Det var en hulens kold festival, hvilket arrangørerne ikke kan gøre noget ved, hvis de insisterer på at lægge den så tidligt på sommeren. Uden en tyk og vindtæt vinterjakke havde Fanø Postens redaktør ikke kunnet klare så mange timer på den åbne festivalplads. Det er ikke befordrende for næste års billetsalg.
En flytning til den uge, der er Smukfest i Skanderborg kunne være en overvejelse værd. Smukfest bliver udsolgt lynhurtigt, og alle de skuffede billetkøbere kunne så få et godt alternativ på Fanø, hvis Fanø Vesterland åbnede sit billetsalg dagen efter Smukfest.
Fish and chips et hit
Sikkert er det i hvert fald, at salget af øl ikke kan have været stort på Fanø Vesterland. Derimod blev der solgt enorme mængder af fish and chips i Kellers Badehotels hjørne. Tillykke til dem for det smarte valg af menu. Men det er ølsalget, der bærer en festival.
En anden idé vil være at opsætte opslagstavler eller -søjler med programmet og med en kort over pladsen. Det var savnet. Jeg opdagede for eksempel først alt for sent, at der var noget, der hed Drømmescenen, og at tv-journalist Anders Agger optrådte der.

Signe Svendsen og band gav et brag af en koncert i teltet.

Signe Svendsen og band gav et brag af en koncert i teltet.

I det store telt var der en udfordring for musikerne og dem, der ville nyde musikken.
De, der holdt fest ved bordene, snakkede meget højt, mens musikken spillede. En opsplitning mellem de to festformer kunne være værd at overveje.
Toiletfaciliteterne fungerede fint, selv om spritten af og til slap op. I boderne kæmpede de frivillige for at holde varmen og betjene kunderne hurtigt nok.
Musikalsk set var festivalen en succes. Publikum kunne lide bredden og kvaliteten. Selv blev jeg mest blæst bagover af Signe Svendsen med band. Kors, hun var god og veloplagt.
Tak til arrangørerne, tak til de frivillige. Lad os håbe på en Fanø Vesterland 2020!

Tina Dickow havde publikum i sin hule hånd.

Tina Dickow havde publikum i sin hule hånd.

Tekst og foto:
Finn Arne Hansen

 

 

Relaterede artikler

Top