Ny musik på Fanø Vesterland

Mukherjee Development er et af de spændende navne på dette års Fanø Vesterland. Foto: Susanne Ove

Mukherjee Development og andre nyskabende navne er på plakaten, når Fanø Vesterland afvikles den 2. og 3. september

FESTIVAL – I år griber Fanø Vesterland dybere ned i kassen med musikalske nyskabelser end vanligt. Lørdag den 3. september dukker det fremadstormende, danske band Mukherjee Development op efter en usædvanlig sejrsgang på festivaler som Skagen Festival, Grim Fest, Midtfyns Festival og Davinde Festival. Læs her, hvad en af Fyns bedste musikbloggere, Susanne Ove, skrev:
“Davinde Musikfestival var som forventet rendyrket musikfornøjelse og “On earth peace, good will toward men”. Men som altid i Disneys Juleshow og Davinde var der plads til en overraskelse … en oplevelse, der bliver siddende i ører og på nethinde. Denne gang var det Mukherjee Development, hvor hver eneste sang og arrangement var så gennemarbejdet, at alt sad lige, hvor det skulle. Der var et ekstra gear eller to … det giver også en særlig stemning, når hele fire guitarister står og shiner med og for hinanden.
Forsangerens stemme er mums og moden, selv om jeg vil vædde på, den gode Oscar Mukherjee endnu ikke har rundet de 30. Teksterne er de rene historier fyldt med fede referencer. Bag sig har han garvede musikere, der har gjort det godt i Peter Sommer & Tiggerne samt Jonah Blacksmith. Musikken kan ikke sættes i bås, for den krydser mange genrer, fra rock over country og blues med nedslag i gedigen pop. Eller som Mukherjee selv udtrykker det: ”Tænk Kurt Vile, Phoebe Bridgers og John Prine til jamsession med dansk smørrebrød, indisk vindaloo og amerikansk cheesecake.” Cirka 10 sek efter at musikerne havde forladt podiet, blev der trængsel ved bandets stand med vinyler og cd’er.
De røg som fastelavnsboller i februar, og det har jeg indtil nu aldrig oplevet efter en koncert. Festivaler kan dét, at de byder på både kendte navne og på bands, man er nogenlunde blank på. Og netop her kan gaven ligge. Hjernen elsker at blive glædeligt overrasket; så begynder den straks at generere velbehagelighedshormoner, som forplanter sig til hele systemet. Og jeg elsker at komme i den tilstand, hvor jeg bliver så ét med musikken, at hvis den forsvandt ud over en klippeskrænt, ville jeg sikkert følge troligt med som et får fra ”Far From The Madding Crowd”.
Andre spændende navne: Coco O, Patina, Calby, Ginne Marker, Statisk, Kellermensch og Paulina. Men TV-2 med mange flere kendte navne kommer også.
-fina

 

Relaterede artikler

Top