Om 7.630.000 kroner kan der bades her

Badelandet ved Fanø Bad, som ejerforenignen har foræret Fanø, ser forbavsende fint ud i dag, seks år efter lukningen.

Indsamling til badeland har givet 370.000 kroner. Slotssøbadet får driften

Hent artiklen som PDF

BADELAND – Håbet om at få genåbnet badelandet ved Fanø Bad er ikke opgivet. 370.000 kroner er der indsamlet til dato, heraf 166.000 i sponsorater fra erhvervslivet, og nu skal der for alvor søges fonde, så målet på otte millioner kroner kan nås. Det var beskeden, da den ny bestyrelse for Nordsøbadet Fanø for nylig briefede en række aktører fra branchen og pressen om status på projektet.
Det skete i det tørlagte badeland, der er i forbavsende god stand trods lukningen for seks år siden. I den forbindelse forærede ejerforeningen i komplekset badelandet til Fanøs borgere.

En visualisering af det ny badeland.

En visualisering af det ny badeland.

Plan om vandkulturhus
På orienteringsmødet havde formand, sommerhusejeren Jens Porsgaard Nielsen, både gode nyheder og nogle udfordringer med til de omkring 50 forsamlede gæster. Godt nyt er det, at den store indsamling trods alt har givet 370.000 kroner, og at Slotssøbadet, der er et succesfuldt bade- og wellnesscenter i Kolding, har sagt til at drive det ny vandkulturhus på Fanø.
Dets bestyrelsesformand Marie Koch Petersen var endda til stede på mødet.
Godt er det også, at bygningerne er i god stand. Men der skal investeres nogle millioner kroner i nyt maskineri og bedre omklædningsrum med videre.
”Stedet er i så god stand, at man med nyt maskineri kunne åbne på tre-fire måneder. Men vi skal i gang med fundraising. Og derfor er I indkaldt som ambassadører. Realdania, for eksempel, siger for eksempel, at det er vigtigt at kunne dokumentere folkelig opbakning,” tilføjede han.
Fundraiser Jacob Bay fra Fanø Kommune tilføjede, at det ville være rigtigt godt, hvis Fanø selv kan stille med den første million kroner. Så bliver de sidste syv meget nemmere.
Jens Porsgaard Nielsen var optimistisk:
”Vi har hørt fra erhvervslivet, at de gerne vil sponsorere mere, når de begynder at tro på det. Så nu starter vi en kampagne for at gøre projektet mere kendt,” sagde han.
Et forslag fra salen om en åbent hus-dag i badelandet blev modtaget med kyshånd af bestyrelsen.

Tekst og foto:
Finn Arne Hansen.

Relaterede artikler

Top