Tilbagebetalingen sluttede med 95 procent til alle folkeaktionærer og sponsorer. Indsamlingsbøsse dukkede uventet op efter afregningen
FRIVILLIGHED – Efter 107 timers ulønnet arbejde kunne den tidligere kasserer i Støtteforeningen for Nordsøbadet Fanø, sommerhusejer Jens Erik Jensen, for en uges tid siden afslutte sit arbejde med at tilbagebetale de cirka 615.000 kroner, der var tilbage i kassen, da revisoren havde fået sine penge.
Herefter fik Indsamlingsnævnet et såkaldt slutbrev, og støtteforeningen var endegyldigt fortid.
Undervejs oplevede den tidligere kasserer, at mange klagede, sågar på Facebook, over at de ikke havde fået deres penge, selv om pengene rent faktisk stod på deres konto, at 10 personer sendte et forkert kontonummer, så han måtte bruge en del timer på at få 10 pengeinstitutter til at tilbageføre pengene til foreningskontoen, og at to personer truede med advokat, fordi de ikke fik 1500 kroner, men kun 1425 kroner per folkeaktie.
Opløsningen af støtteforeningen blev vedtaget på en ekstraordinær generalforsamling på Fanø Skole den 17. januar 2022. Bestyrelsen troede ikke længere på projektet, og både tidligere formand Jens Thestrup Schmidt og tidligere sekretær Finn Arne Hansen mente, at et nybyggeri ville være en bedre idé. At hælde 22 millioner kroner i det gamle badeland ved Fanø Bad ville aldrig tjene sig selv hjem. 25 ud af 25 fremmødte stemte ja til nedlæggelsen.
På forslag fra Irene Martinsen blev det vedtaget, at alle skulle havde det samme tilbage. I første omgang lod til at blive 85-86 procent, men takket være en velvillig revisor og et par håndfulde folkeaktionærer, der enten ikke ønskede deres penge tilbage, eller som var umulige at finde, så endte tilbagebetalingsprocenten med at blive 95. Sol og Strand havde givet deres støttebeløb som en ren gave, så de ville ikke have deres penge tilbage. Det fik de dog alligevel med den aftale, at restbeløbet vil blive givet til Fanø-projekter.
Overraskelser var der til det sidste. Slagter Christiansen viste sig at have en indsamlingsbøsse, som ikke stod på den liste, den afgåede bestyrelse havde. Bøssen blev afhentet og viste sig at indeholde 1279,60 kroner. 10-øren fra 1966 blev vurderet af en erfaren møntsamler fra Esbjerg, som dog havde den nedslående besked, at den kun var 10 øre værd.
Da tilbagebetalingen jo var lukket og slukket, valgte de tre ’opryddere’ i boet på deres allersidste møde at give pengene til Røde Kors’ Ukraine-indsamling.
Hvis nogen på Fanø mangler 10-øren i deres samling, så kontakt redaktøren.
Badelandet ejes stadig af ejerforeningen i Fanø Vesterhavsbad.
Tekst og foto: Finn Arne Hansen