Nyt liv til Realen og nyt liv på plakaten

Jeanett Exner ser lyst på fremtiden for Realen, hvor økonomien er blevet  bedre, og man kigger sig omkring efter eventuelle nye samarbejdsrelationer.

OPTIMISME – Jeanett Exner, medejer og kunstnerisk direktør for Realen ser optimistisk på fremtiden.

I efteråret 2014 lukkede spille- og kulturstedet Realen. Det var efter en succesfuld start i 2011, men også med en efterfølgende turbulent periode med forskellige ejerforhold og skiftende ledelse.

Siden efteråret 2015 har Realen – med binavnet ’Fanøs Kulturhjerte’ – været ejet og ledet af Lise Aarøe Christiansen som administrerende direktør og Jeanett Exner som kreativ direktør.

 

Bedre økonomi

Ifølge Jeanett Exner er de økonomiske forhold omkring spillestedet betydeligt bedre end de tidligere har været.

”Vi har ingen gæld, vi har fået en OK huslejeaftale med Fanø Kommune, og der har været en fin omsætning. Så vi har en god balance mellem indtægter og udgifter,” siger Jeanett Exner.

”Økonomien er altid en udfordring, og vi arbejder hele tiden med nye ideer og nye indtægtsgivende initiativer. Vi kigger os omkring for at få inspiration udefra og skabe nye eksterne samarbejdsrelationer,” forklarer Realens kunstneriske leder.

Når man ser listen over afholdte arrangementer de seneste måneder, er der ingen tvivl om, at Realen kan tiltrække nogle af de største navne fra dansk musikliv og standup scenen.

 

Alle føler sig hjemme

”Vi har villet skabe et attraktivt, levende og intimt kultursted, hvor alle – både kunstnere og publikum – føler sig hjemme,” uddyber Exner.

”Og vi er kommet rigtigt godt i gang. Det er ikke kun med udsolgte huse til de forskellige arrangementer. Det gælder også hos de udøvende kunstnere, som gerne udvikler deres shows på Realen i et tæt samspil med publikum,” fortæller hun begejstret

”Senest har Mick Øgendal og Huxi Bach udviklet og testet deres nye shows hos os.”

Der venter Realens gæster mange spændende kunstneriske og musikalske oplevelser i 2016/2017. Jeanett Exner nævner, at bl.a. Tue Vest, Jan Gintberg, Rune Klan, Huxi Bach, Lars Lilholt, Niels Lan Doky og juleoperaen med Tuva Semmingsen og Joachim Knop vil være på plakaten.

 

Bestil i god tid

Efterårets program forventes offentliggjort inden for de kommende uger, oplyser Jeanett Exner, og hendes erfaring er, at der hurtigt bliver udsolgt.

”Jeg får tit henvendelser fra lokale, der gerne vil købe billet til et arrangement, men må ofte skuffe, da vi hurtigt får udsolgt. Jeg kan kun opfordre alle interesserede – også på Fanø, til at bestille biletter så tidligt som muligt.”

 

 

Relaterede artikler

Top