Festivalmusik for en million

Fanø Vesterlands musikbudget er hævet til én million kroner i år, og det har givet mulighed for navne som Dizzy Miss Lizzy og Tina Dickow.

FESTIVAL – Fanø Vesterland-festivalen på eventpladsen på havnen i Nordby fredag den 24. og lørdag den 25. maj er allerede en succes. Alle 3.000 billetter er revet væk. Et musikbudget, der er hævet med 25 procent og nu har rundet én million kroner, har efter al sandsynlighed spillet ind. Det budget har nemlig givet mulighed for at hyre navne som Dizzy Miss Lizzy, Tina Dickow og The Savage Rose.

Mange lokale ærgrer sig nu over, at de ikke nåede at sikre sig en af de attråede billetter.
“Vi er glade for det forrygende billetsalg, men vi ærgrer os selvfølgelig over, at vi ikke kan have plads til alle. Vores direkte kommunikation til gæster foregår gennem vores Facebookside og nyhedsbreve, og vi opfordrer derfor alle til at følge med på de kanaler”, siger Jesper Møller.

Trods det hurtige forsalg ønsker festivalen ikke at vokse sig større, end den er nu. Så er frygten, at hyggen og intimiteten forsvinder.

Formiddagsfordybelse

Fanø Vesterland vil også i år gennemføre konceptet Stilhed / Musik / Mennesker, men som noget nyt bliver det begge formiddage med koncerter, hvor der bare skal lyttes til musikken. Derfor omdannes det store telt begge formiddage til “koncertsal” under den første koncert. Det betyder blandt andet at baren lukkes under koncerten, og at der skal være fuldstændig ro og fokus på musikken.

”Heldigvis er der mange områder på festivalpladsen, hvor der både kan snakkes og festes, mens Stilhed / Musik / Mennesker står på”, tilføjer han.

Foruden de 3.000 betalende gæster vil der i år være et mindre antal børn under 13 år, som kommer med gratis. I 2018 var der kun 60.

”Nej, det er ikke mange. Jeg tror, at det skyldes, at mange ønsker at have en festival lidt for sig selv uden børn”, siger Jesper Møller.

Relaterede artikler

Top