Godtfolk vender tilbage

Perry Stenbäck spiller i Sønderho Forsamlingshus fredag den 13. september.

Nye kræfter vil genopfinde Fanø-festivalen Godtfolk

MUSIK – Efter et sabbatår vender folkemusikfestivalen Godtfolk på Fanø tilbage med fornyet energi. Festivalen måtte sidste år aflyses af økonomiske årsager, men med et lettere ændret koncept vender festivalen tilbage i år. Der er blandt andet indledt et samarbejde med Fanø Bryghus, Fanø Krogaard og Cafe Nanas Stue. Det er arrangørernes overbevisning, at et der er genskabt et bæredygtigt økonomisk fundament. Godtfolk 2019 løber af stablen den 13.-15. september.
Intim festival
”Det er vores opfattelse, at der fortsat er et ønske om og et behov for intim festival på Fanø med fokus på såvel den lokale tradition som nationale og internationale navne, udvalgt efter mottoet om kvalitet og originalitet. Derfor kommer årets festival også til at stå på skuldrene af den tradition der er opbygget igennem 16 Godtfolk festivaler,” fortæller medarrangør Anders Frey.
Programmet byder stadig på koncerter i både Nordby og Sønderho. Blandt de medvirkende kan nævnes Mikael K & Klondyke fra Danmark, svensk-danske Perry Stenbäck & Dekadansorkestern, danske Søren Krogh & Janus Beckmann samt Floating Sofa Quartet med såvel danske som svenske og finske bandmedlemmer.
”Godtfolk har altid haft dansen som et centralt element, ikke mindst de traditionsrige og populære Fanøballer. I år sørger fire af de absolut førende Fanømusikere i balorkestret Jæ Sweevers for, at den del varetages med højeste kvalitet,” fortæller han videre.

Forynget styregruppe
Festivalleder gennem alle årene, Nils Thorlund, har overladt roret til en forynget styregruppe, som med Godtfolk 2019 har indledt en videreudvikling af konceptet. En udvikling, som ikke er afsluttet med årets festival. Nogle af de nye tanker og ideer skal afprøves i år, mens andre vil blive tilføjet over de næste år.
Det er arrangørernes målsætning, at Godtfolk består som årligt tilbagevendende begivenhed, så længe publikumssøgningen viser, at festivalen er ønsket. Sådan har det været indtil nu.
Billetter og fuldt program er på www.godtfolk.dk

-fina

Foto: PR.

Relaterede artikler

Top