Lørdag byder på en længe ventet ’reunion’ med Fjärin med fanødrengen Kasper Ejlerskov Leonhardt, som også kendes fra bands som The Grenadines, Wangel og Fyr og flamme.
Årets Godtfolk Festival flytter til Rindby Forsamlingshus 16. til 18. juni
VERDENSMØDE – Årets Godtfolk Festival kommer i år til at foregå i og ved Rindby Forsamlingshus. Den finder sted i dagene fra fredag den 16. til søndag den 18. juni og er lidt af et musikalsk verdensmøde. Der kan både købes eftermiddags-, aftens-, dags- og partoutbilletter, så man kan plukke i programmet, og der kan både købes billetter online på godtfolk.dk og ved indgangen.
”Årets festivalprogram byder på folke- og rootsmusik, som smelter ind i forskellige kulturer og musikgenre som jazz og verdensmusik. På ganske kort tid er det lykkedes at kunne booke nogle fantastiske artister til årets festival. Programmet både på genhør, genforening, pladerelease og debut og krydret med workshops, jam og bal. Kender man ikke artisterne på forhånd, så er her en oplagt mulighed for at lade sig overraske og blive musikalsk forkælet og måske selv spille med i en workshop eller jam,” udtaler formand Trine Buhl.
Ny teltscene
Festivalen byder på en ny teltscene, hvor der dagen igennem vil være koncerter.
”Vi glæder os til at få god plads, så der både er godt med siddepladser, ståpladser og dansegulv, så alle kan få en god koncertoplevelse. I forsamlingshuset er der minikoncerter mellem programmet på teltscenen,” tilføjer hun.
Fredag åbner med Det yderste Hav fra Sønderho og violinisten Peter Uhrbrand, som netop er indstillet til Nordisk Råds Musikpris for sit arbejde som traditionsbærer af Fanømusikken.
Bagefter overtager pladeaktuelle Bragr staffetten med virtouse Perry Stenbäck i spidsen. Bragr vil spille numre fra deres anmelderroste livealbum Bragr – live at Gnisten.
”På dagen har vi endda en pladerelease fra skotske harpenist, Lucie Hendry, som kommer med sin nye trio,” fortæller Trine Buhl.
Jazzet folkemusik
Aftenens koncertprogram byder på Som Os med deres jazzede folkemusik og Sunbörn og The Kutimangoes.
Lørdag byder på en længe ventet ’reunion’ med Fjärin med fanødrengen Kasper Ejlerskov Leonhardt, som også kendes fra bands som The Grenadines, Wangel og Fyr og flamme.
Barslund & Lees spiller musik fra de keltiske øer blandet med egne kompositioner, og vinderne af Katapult-prisen 2023, trioen Carole Supreme, vil give deres forfriskende ’take’ på ny nordisk folkemusik. Aftenens store koncerter med den gambianske koraspiller, Dawda Jorbateh og trommeslageren Stefan Pasborg, som har taget jazzpianisten, Martin Schack med sig. Og festfyrværkeriet, Fiddle8, lukker aftenen på teltscenen.
Fredag aften er der Fanøbal med Uhrbrand & Mouritzen i forsamlingshuset. Lørdag er det De som bär, som holder ’generalprøve’ på at lave bal med musik og danseinstruktion, inden de skal til Roskilde festival og lave bal for festivalens gæster.
Hyldest til 80-årig
Søndagens afslutningskoncert afholdes holdes i år på Teltscenen, hvor gæsterne kan læne sig tilbage og nyde Alterne med deres ’dreamfolk’, en Joni Mitchell-hyldestkoncert i anledning af hendes 80-års fødselsdag med sangerinden Signe Juhl i front.
”Gik man glip af koncerten til Folk & Fæstival på Tobakken, så er muligheden for at få en fortryllende musikalsk eftermiddagskoncert til Godtfolk Festival,” lover Trine Buhl.
Årets artister er: Det Yderste Hav (DK), Lucie Hendry Trio (SCO/DK), Annelene (DK), Bragr (SE/DK), Timber (BE/SE/ES/AT), Som Os (DK), Sunbörn (The Kutimangoes) (DK), Uhrbrand & Mouritzen (DK), Barslund & Lees (DK/UK), Fjärin feat. Rune Barslund (DK), Carole Supreme (DK), Jobarteh / Pasborg meets Schack – (GAM/DK), Fiddle 8 (DK), Alterne (DK/EST/BE), De som bär (DK), Joni Mitchell 80 år – en hyldestkoncert (DK), Halmøre (DK) og Bulbul Bird (DK).
-fina