GodtFolk Festival tilbage på sporet

Bragr spiller original nordisk folkemusik. PR-foto: Ard Jongsma.

Bragr spiller original nordisk folkemusik. PR-foto: Ard Jongsma.

Fanøs folkemusikfestival GodtFolk er nu tilbage efter arrangementet sidste år på grund af restriktioner måtte skæres ned til nogle enkelte koncerter

Læs artiklen som PDF her

MUSIKLIV – 2020 var på grund af coronarestriktioner et trist år for kulturlivet. GodtFolk Festival krumpede således helt ned til miniputstørrelse med enkelte koncerter, som fandt sted i Sønderho Forsamlingshus og Sønderho Kirke
”De blev ført ud i livet med hjælp fra foreningen bag Fannikerdagene, der helt måtte aflyse deres egen sædvanlige fejring. Det bragte os stor glæde at kunne samarbejde med dem i den svære og udfordrende tid, sommersæsonen 2020 var, suger Anders Frey, en af ildsjælene bag GodtFolk.
”I år står vi igen på egne ben, og vi er glade for at kunne slå dørene op for vores gæster og afholde en fuldstændig restriktionsfri festival. Igen i år har vi dog valgt at lægge hele festivalen i Sønderho Forsamlingshus og Sønderho Kirke, og som noget nyt laver vi en aflukket festivalplads i forbindelse med forsamlingshuset,” fortæller han.
”Det giver os mulighed for at have hele to scener omkring forsamlingshuset, én indendørs og én i et telt udenfor,” tilføjer ’rockdoktoren’ fra Nordby.
Programmet i år er en blanding af upcoming og mere etablerede navne inden for den danske folk-scene.

 Stringflip er også med på GodtFolk Festival. Foto: PR.


Stringflip er også med på GodtFolk Festival. Foto: PR.

Plads til lokale musikere
”Vi har valgt at give god plads til de lokale musikere for at støtte op om dem, men glæder os også til at få besøg fra resten af landet samt fra Norge og Sverige. Blandt andre kan nævnes Sand på Gulvet, som fejrer deres 40-års jubilæum, siden de stoppede i 1984, med en fortællekoncert, om dengang det hele udspillede sig. I år har vi ligeledes valgt at gå helt traditionelt til værks med bal både fredag og lørdag. Fredag holder Tove DeFries fødselsdagsbal, og lørdag spiller Jæ’ Sweevers op til klassisk Fanøbal, så der bliver rig lejlighed til at svinge træbenet til de lokale toner fra Fanømusikken,” lokker Anders Frey.

 Mads Hansens Kapel er kendte gæster på Fanø. De deltager også. Foto: Presse.

Mads Hansens Kapel er kendte gæster på Fanø. De deltager også. Foto: Presse.

”Nu skal det ikke være Fanø-traditioner det hele. Til at runde fredagens koncertprogram af kan vi derfor præsentere Bragr, som spiller original nordisk folkemusik og i øvrigt er enormt underholdende. Om lørdagen forsøger vi at følge op på den virkelig vellykkede americana-aften, vi holdt i 2019. Til det formål har vi inviteret Blue Ribbon og Bound by Law, som giver den gas med både country og western,” fortæller han.
Billetsalget er lige startet, og for at få en mere sammenhængende festival sælges billetterne primært som partoutbilletter, der giver adgang til alle tre dage med masser af koncerter og festivitas. Ud over det almindelige barsalg vil der også være mulighed for at købe mad på festivalpladsen. Prisen er så menneskelig som 700 kroner.


”Vi glæder os ualmindeligt meget til at se jer igen, og husk at få købt billet, da der kun er 120 partoutbilletter til salg. Billetter til søndagens kirkekoncert med Penny Pascal koster 100 kroner og kan købes separat, mens en partoutbillet også giver adgang her,” slutter Anders Frey. Læs alt på godtfolk.dk.
-fina

Relaterede artikler

Top