Leder: Vesterland after dark

LEDER – Det er dagen derpå, man skal vurdere en fest.

Og selv i dét ulideligt skarpe lys, ser årets udgave af Fanø Vesterland virkelig vellykket ud.

På få år er det lykkedes at stable en helt ny og forhåbentlig levedygtig institution på benene, og det er i høj grad Jesper Møller Pedersens fortjeneste.

I første omgang fordi han havde modet og viljen til at rejse sig efter sin exit fra spillestedet Realen. Og i anden runde fordi han havde modet og viljen – måske med lidt hjælp – til at erkende, at der skulle andre og flere kompetencer med ind over for at styre løjerne.

Festivaler er jo benhård show business: Man knokler et helt år eller mere med forberedelserne, og så skal det hele kulminere og klappe indenfor ganske få timer. Det er jo en kunst i sig selv at styre det, både når det gælder planlægning, praktik og økonomi.

Det nye setup lader til at fungere, og det ligner en lykkelig løsning for alle. Bestyrelsen og de mange frivillige fortjener også kæmpe ros for deres knokleri, så vi andre bare kan slappe af og nyde festen.

Det hele er blevet lidt mere professionelt, og sådan må det jo være på godt og ondt for at skabe noget levedygtigt. Og et par enkelte øfferier fra frivillige, der synes, at snoren strammer lidt, må grundlæggende være et sundt bevis for styr på tingene.

Rent musikalt kan man så også diskutere, om dele af programmet er kørt lidt for meget til den sikre side. Skal man f.eks. bruge mange budgetkroner på et stort mainstream navn som DAD på en festival, der ellers har profileret sig flot på at finde og præsentere upcoming navne? Skal Fanø Vesterland præsentere bands, som enhver fantasiløs håndboldklub booker til festivaler over det ganske land – fordi det er den sikre løsning?

Det er jo en balance. Og det er hårdt spurgt af en ‘mandagstræner’, men kærligt ment for både festival og band. Vel at mærke fra en skribent, der elsker DAD og vel har 50 koncerter med dem under bæltet.

DAD-drengene lavede også en fest på øen, så de får de sidste ord som en stor hyldest til Fanø Vesterland:

The party is over

The night is here

Let’s bring out a toast…

 

Læs også artiklen: Festival kom flot og tørskoet i land

Relaterede artikler

Top