Leder: Velkommen til den lille røde vogn

Som tilflytter til øen skal man holde tungen lige i munden, når man læser om forholdet mellem Fanø Taxi og kommunen. Så kører de ikke længere, så bliver der truet med bål og brand, så lurer Esbjerg Taxa i kulissen for så at ende ved, at Fanø Taxi alligevel kører rundt på øen.

Nu er situationen så den, at kommunen har politianmeldt Fanø Taxi for ikke at overholde sine forpligtelser, og at al kørsel på øen varetages af de røde vogne fra Esbjerg Taxa. Eller rettere én rød vogn. Formand for Esbjerg Taxa Torben Kirketerp fortæller i denne udgave af Fanø Posten, at der vil blive stationeret én fast bil på øen med plads til fire kunder i modsætning til den taxabus, der tidligere kørte rundt på øen med plads til det dobbelte.

I bund og grund skal vi borgere på Fanø bare være glade for, at Esbjerg Taxa har sagt ja til at komme taxakørslen på Fanø til undsætning. Og som formanden fra Esbjerg siger, så er det 100 procent op til kommunen, hvordan aftalen lyder. Hvis økonomien er til det, så er Esbjerg Taxa med på den værste.

Så pilen kommer i sidste ende til at pege på rådhuset og de politiske forhandlinger, der i løbet af august skal fastlægge, hvordan den famøse taxakørsel på Fanø skal foregå i det lange perspektiv.

Som De, kære læser, kan læse i denne udgave af Fanø Posten, så har borgerne heller ikke været synderligt tilfredse med måden, busserne har kørt på henover sommeren, hvor kommunen melder om ’dårlig stemning og forsinkelser’. 

Som det også fremgår af denne avis, er udgravningen af en ’ny’ havn i Sønderho snublende tæt på, hvilket på sigt vil kunne skabe endnu mere sejlende turisme fra Ribe og omegn. Turister der muligvis har et ønske om også at se Nordby, nu hvor de alligevel har taget turen over til Fanø. Her kunne en pålidelig taxaløsning være en mulighed for dem, der ikke har taget cyklen med.

Så med udsigt til flere og flere turister fra nær og fjern er ønsket fra restauratører og andre erhvervsdrivende helt klart:
Giv os nogle stabile løsninger med taxa og bus, vi kan stole på, så vi ikke pludselig står med et arrangement på ti mand, der hverken kan komme frem eller tilbage.

Relaterede artikler

Top