Ole fik sin taxidrøm opfyldt

Ole Thomassen Fanø Taxa

Ole Thomassen på hans første arbejdsdag 1. april som privat taxivognmand på Fanø.

TAXIKØRSEL – Det var længslen efter god, gammeldags taxikørsel, der skaffede Fanø en privat taxiløsning. Det fortæller hovedmanden selv, den 59-årige taxivognmand Ole Thomassen fra Bramming, der 1. april begyndte at drive Fanø Taxa og til formålet havde medbragt en spritny Mercedes Sprinter med plads til otte passagerer.

”Jeg har været vognmand siden 1991, men i 2007 kom kommunesammenslutningen, og Bramming Kommune forsvandt. Jeg kom ind under kørselskontoret i Esbjerg, der ejes af samtlige vognmænd, med mine fire biler”, fortæller han.

At være med her giver fordele, da man kan køre i hele området og har mange kolleger, der kan dække hinanden ind. Administration og vaskehal får man også adgang til. Men så skete der noget:

”Jeg kom til at køre på Fanø i sommeren 2018, og jeg nød det. Jeg kom tilbage til det kunde- og kørselsmønster, som jeg kendte fra Bramming. I Esbjerg er der 80.000 potentielle kunder, og man kører sjældent med de samme mennesker. Men her på Fanø møder vi folk, hører om deres liv, deres børn og deres børnebørn”, fortæller han med et stille smil.

Taxivognmand Ole Thomassen

Det var længslen efter god, gammeldags taxikørsel, der fik Ole Thomassen til at springe ud i at genindføre taxikørsel på Fanø.

”Derfor gik jeg til formanden for kørselskontoret og spurgte, om vi ikke skulle give et tilbud til Fanø Kommune – for egen regning og risiko”, tilføjer Ole Thomassen, der fik en håndfuld ture på sin første arbejdsdag på øen, inden han tog ’hjem’ til campingvognen i Rindby.

Ældre Sagens formand på Fanø, “taxigeneralen” Kirsten Poulsen, holdt sit løfte og gav Ole Thomassen en hjerteligt velkomst.

Ferie om vinteren

Han ved godt, der er stille på Fanø om vinteren, da han har kørt telebus i den periode herovre:

”Men så må vi nøjes med at køre med én bil og holde noget ferie”, siger han.

At der også kan være meget travlt, når der er store begivenheder, er han også godt klar over:

”Vi vil prøve at køre med i snit halvanden bil i perioden påske til september. Men hvis folk bestiller i god tid og er indstillet på at blive kørt i hold, kan vi have flere biler her. Vi kan så hente helt op til 26 personer ad gangen. Og vi kan trække på hele Esbjerg Taxa ved helt store begivenheder”, slutter Ole Thomassen.

 

 

 

Relaterede artikler

Top