Glædelig jul, Fanø!

Så er det ved at være et år siden, jeg for første gang i 25 år satte mine ben på Fanø. Det var en råkold og tåget nytårsaftensdag, og jeg skulle ud af se på vinterbadefestivalen. Som kuldskær person, der helst bader i 25 grader varmt vand, var det noget forbløffende at se folk komme nede fra stranden i badekåber for at spise østers fra grillen og drikke bobler, men hver sin lyst!
Også i år er der aktiviteter og vinterbadning ved Fanø Bad op til og på nytårsaftensdag, så tag ud og deltag. Ny Form har også sørget for en saunavogn i år.
Mit første indtryk var, at Fanø var en meget mennesketom og mørk ø. Men så begyndte det store Fanø-hjul ellers at rulle. En vinterferieuge med sjælden sol gav den første invasion af turister. Op kom Dannebrog de steder, der havde åbent. Så lærte jeg den detalje. Og igen insisterede turisterne på at være udendørs. Tæpper kan gøre meget.
Påsken gav næste rykind, og det gik efterhånden op for den gamle redaktør, hvorfor folk på Fanø er gode til tysk. De fleste turister i sommerhusene er jo tyskere.
I løbet af sommeren eksploderede Fanø i aktiviteter: Dragefestival, Fannikerdagene, Sønderhodagen, særudstillinger, loppemarkeder med meget, meget mere.
Efterårsferien var ved at vælte vor lokale brugs i Nordby, og nu venter vinterferien samt jul og nytår.
Selv skal jeg for første gang fejre den med et barnebarn. Det glæder jeg mig til. Du har, kære læser, forhåbentlig også udsigt til nogle gode dage.

Så glædelig jul og godt nytår, Fanø!

Tags ,

Relaterede artikler

Top