Leder: Ved fælles mirakel kan vi gå på vandet

Det er et par tusind år siden, der sidst blev gået på vandet, men mirakler sker jo af og til. Forhåbentlig kan det også snart blive virkelighed ved Fanø Bad, så både borgere, turister og andet godtfolk kan gå – om ikke på, så i – vandet i et genopstanden og
nyrenoveret badeland.

Ejerforeningen, der ejer anlægget, har fundet de helt rigtige ‘legekammerater’ og erfarne fagfolk fra Slotssøbadet i Kolding. Og man er nået til den klare erkendelse, at det er bedst at forære badelandet til fællesskabet for at komme videre og kunne ansøge om fondspenge til investeringen på ca. otte mio. kr.

Der er mange gode grunde til at krydse fingre for projektet – uanset, om man selv er vandhund eller ej. Hvis det lykkes, vil det give et stort og naturligt løft for en turistdestination som Fanø med et ekstra tilbud, der kan supplere havbadning – uanset vind og vejr.
Badelandet vil i sig selv kunne løfte udlejningen af ferieboliger, viser erfaringerne fra Kolding.

Liv i badelandet vil også give mere liv på hele Fanø og mere liv i lavsæsonen. Og Fanøborgerne vil selv få de faciliteter, der mangler til f.eks. svømmeundervisning, morgenbadere, klubsvømning og måske genoptræning og pleje i vand.

Desuden er der visioner og ambitioner om mere.
Et udendørs kurområde kan tilføjes i næste fase for overraskende små penge i det samlede billede – en rund million, lyder vurderingen. Sådan en facilitet kan ifølge fagfolkene kun blive en succes, og så bliver det en særdeles fornuftig investering for Fanø.

Samlet set ligner det en regning på ti mio. kroner for det hele med lidt budgetskred. Så her er brug for både velvilje og mirakler fra kommunen og forhåbentligt et par velvillige fonde.

Til gengæld kan driften hvile i sig selv, vurderer de gode folk fra Slotssøbadet, som ikke bare er dygtige driftsteknikere, men på hjemmebanen viser god sans for markedsføring og storytelling. Måske skal de dog lige parkere firmabilen lidt diskret her på vestkysten. Nummerpladen ‘SSBAD.DK’ – der også er webadressen – kunne måske misforstås og støde en ældre tysker hist og her, men det er en detalje…

Alt det andet har de tydeligvis helt styr på. Og så er resten af miraklet sådan set bare op til alle gode – og forhåbentligt samlede – kræfter på Fanø.

Læs også artiklen: Borgermøde viste stor opbakning til badeland

Tags ,

Relaterede artikler

Top