Leder: Samtale fremmer forståelsen

LEDER – Det gælder også på Fanø, hvor en god snak mellem loppemarkedet på Museumspladsen og de forretningsdrivende i Hovedgaden sammen med Erhvervs-, Natur- og Teknikudvalget sandsynligvis vil føre til en god løsning for alle parter.

Om loppemarkedet fremmer omsætningen i Hovedgaden en lørdag formiddag eller det modsatte, kan vi kun have en fornemmelse for.

Faktum er dog, at de otte lørdage i juli og august, hvor der er loppemarked, summer Museumspladsen af liv og giver oplevelser til de (måske) op mod 1.000 besøgende på en solrig lørdag. En god oplevelse.

Vores mange gæster elsker loppemarkeder. Når vi selv er på ferie, bliver vi også tiltrukket af muligheden for at gøre et fund. At få en ’autentisk’ oplevelse. Så hvorfor ikke bruge denne sommer til at få syn for sagn?

Lav en aftale med ét af universiteterne om at analysere effekterne af lørdagenes loppemarkeder. Afvent resultatet og find derefter sammen en løsning.

En løsning, der ikke er baseret på ’tror jeg nok’ og andre postulater, men meget gerne på fakta.

Læs også artiklen: Butiksejere frygter konkurrence fra loppemarked

Børneliv og bosætning

”Solen skinner fra en skyfri himmel, og på toppen af klitten bag Sønderhos børnehave er der et flot kig ud over den sydlige del af Fanø….”

Sådan indledes en nylig artikel i Jyllands-Posten om Fanøs succes med at trække børnefamilier fra Århus og København til øen. Helt i tråd med bosætnings- politikken er byrådets beslutning om samme forældrebetaling – uanset pasningsordning.

Vuggestuen er nok landets billigste. Sammen med de mange andre gode tiltag henover de sidste år, gør det Fanø attraktiv for børnefamilierne. Men det kan skabe forvirring og give minuspoint, når man samtidig foreslår at nedlægge en pasningsordning i Sønderho.

Er det vigtigt at holde fast i målet: Flere børnefamilier på Fanø? Hvis ja, så er det også vigtigt at fastholde og udvikle et af de områder, som for børnefamilierne er en af de vigtigste grunde til at flytte hertil.

Det er fremragende pasningstilbud, hvor barnet er i centrum og kan færdes midt i vores skønne natur. Det kan man i dagplejen, i Odden, i Fanø Børnehave og i Bakskuld, når og hvis byrådet siger ja til at fortsætte ordningen og tilføre yderligere økonomiske midler.

”Vi finder naturen, roen og nærheden i Sønderho. Jeg glæder mig til at give min søn Karl de samme herlige barneår, som jeg selv havde,” siger en af vores seneste tilflyttere, Frederik Brink Jensen, her i avisen.

Fasthold visionerne og investér i fremtiden – hele øen rundt!

 

Relaterede artikler

Top