Leder: En torn i øjet på et nyt Fanø Bad

’Velkommen’ står der på facaden på den gamle forladte købmandsbutik ved Fanø Bad, men det er en velkomst, som rigtig mange af feriehusejerne i området hellere var foruden.

Ejendommen er ikke ligefrem nogen ruin. Men den ser unægtelig meget trist og forsømt ud, forladt af liv og aktivitet. På den måde signalerer den faktisk det modsatte af, hvad der sker i Fanø Bad i disse år med en hel del fornyelse på menuen.

Pladsen mellem de store, centrale bygninger er renoveret med en ny, fælles belægning, og selvom resultatet ikke gør underværker i sig selv, så pynter det altsammen. Og ejeren af Ny Form-kæden – der har et helt særligt øje til Fanø – sørger for aktiviteter som f.eks. gratis popup yoga og støtte til lokale ildsjæle som Ren Strand Fanø.

Ejeren Kurt Nielsen havde også en finger med i spillet om at tiltrække den nye store butik Fanø Lys, der har tændt nyt liv hos det tidligere Victorias Palace. Hos Kellers Badehotel udvider man med flere værelser, og det hele løfter hinanden ved Fanø Bad.
Med lidt held – og en hulens masse penge – kommer der måske også gang i det gamle badeland.

Set i dét lys springer den forladte ejendom ekstra i øjnene. Og nu prøver ejeren så igen med et let ændret projekt for nye feriehuse i en lavere prisklasse.

Han føler sig i øvrigt udsat for en hetz og kan ikke forstå, hvorfor der er så meget ballade om lige netop den bygning, når meget andet ved Fanø Bad trænger – eller har trængt – til en kærlig hånd. I samme åndedrag minder han om, at han har ladet både private og kommunen bruge grund og bygning til opbevaring i stedet for at spærre stedet af. Fair nok.

Og det er jo altid nemt at have ambitioner på andres regning, men det er en svær situation for alle.

Fanø Kommune kan ikke gøre noget for udseendet, for det kan ikke betale sig at gå rettens vej. Man kan kun heppe fra sidelinjen og håbe, at det nye projekt kommer i gang. Markedet har altid ret, og foreløbig har dommen været hård.

Hvis ikke det lykkes, kunne man håbe, en eller flere lokale mæcener tager affære. Og mens vi venter på,
at nogen med den helt store check ser det helt store lys og genopfører Hotel Kongen af Danmark, så kan mindre jo også gøre det.

Den slidte velkomst til Fanø Bad ville være et rigtig godt sted at starte.

Læs også artiklen: Ny genstart for forfalden ejendom ved Fanø Bad

Relaterede artikler

Top