Leder: En unødvendig konflikt

 

Den konflikt, der er ved at opstå mellem ejeren af den gamle købmandsforretning på Strandvejen, grundejerne i og omkring Fanø Bad samt Fanø Kommune, burde ikke udvikle sig til en konflikt.

Det er naturligvis et legitimt ønske fra ejeren af Strandvejen 44 ikke at investere, før der er økonomi i projektet.

Det er også legitimt, at grundejerne i området ønsker at få ’øjenbæen’ væk.

At Fanø Kommune, sammen med Realdania, gerne vil præsentere hele området fra sin bedste side, når det indvies i juni, er lige så forståeligt.

Men frem for åbne breve fra frustrerede borgere, trusler om bål og brand fra Fanø Kommune, og en grundejer, der måske føler sig lidt forfulgt, så havde
en almindelig samtale mellem parterne måske løst
udfordringerne rimelig hurtigt.

Ejeren af ejendommen fik i 2012 udarbejdet en ­lokalplan for grunden. Der blev tegnet et flot projekt for Strandhytterne og indgået aftale med lokal ejendomsmægler om salget.

Så kan det undre, at ejeren ikke straks fik ryddet ­grunden, så den er præsentabel for interesserede købere. Som ejendommen er nu, er det svært at fornemme lejlighedernes fremtidige kvalitet og luksus.

Når brugerne i Fanø Bad nu får øje på ’øjenbæen’,  er det faktisk positivt. Den har ligget der i rigtig mange år, uden at der er blevet reageret på samme måde som nu.

Når der investeres massivt i forskønnelse af et
område, så følger de private grundejere med.

Det skete i Hovedgaden i Nordby, hvor lys- og ­forskønnelsesprojektet fik mange hus- og grundejere til at kigge nærmere på egen matrikel.

Nu reagereres der i Fanø Bad, fordi Fanø Kommune og Realdania investerer i området.

Vi kan kun opfordre parterne til at mødes relativt hurtigt og finde en løsning. Konflikter og fastlåste holdninger bringer sjældent noget positivt med sig.

Anlæg f.eks. en græsplæne, der indtil videre kan ­afløse den grimme bygning. Måske der kan laves en aftale om, at ejeren river ­bygningen ned, og Fanø ­Kommune sår og passer græsset, indtil der skal ­bygges? Måske grundejerne i området vil donere en bænk eller to?

At Fanø Bad bliver HELT forskønnet, er til fordel for os alle sammen – hele øen rundt.

 

Relaterede artikler

Top