Ti nye lejligheder på vej ved Fanø Fiskesø

Med ni stemmer mod to i byrådet var der flertal for at sende forslag til ny lokalplan i offentlig høring

LOKALPLAN – Et flertal af byrådets medlemmer baner nu vej for, at der kan etableres op til ti nye lejligheder ved Fanø Fiskesø, nærmere bestemt i de eksisterende bygninger på adressen Storetoft 30 ved Postvejen mellem Nordby og Rindby.
Muligheden kommer i form af et forslag til en ny lokalplan for området.

Den er lige nu i offentlig høring, og hvis den bliver endelig vedtaget, skal den afløse den nuværende lokalplan, der kun åbner mulighed for at etablere tre nye lejligheder.

side4Byrådets medlemmer var dog ikke helt enige om indholdet i det nye lokalplanforslag, og det kom til en kort debat i byrådssalen.

Kristine Kaas Krogh fra Fanø Lokalliste stemte imod forslaget – ikke på grund af udsigten til at få flere boliger på Fanø, men mere af proceduremæssige årsager.

Hun savner nemlig mulighed for at få en bedre diskussion om regler og paragraffer i lokalplaner i almindelighed, tilkendegav hun på byrådsmødet.

Også Venstres Emil Hoffmann Madsen stemte imod. Heller ikke han er modstander af nye boliger, men er betænkelig, fordi lokalplanforslaget kun omfatter en enkelt ejendom.

Borger i klemme

”I den forbindelse tænker jeg på, hvilke krav og restriktioner, vi kan komme til at pålægge ejeren i forbindelse med de 10 nye lejligheder. Jeg frygter, at vi kan sætte en enkelt borger i klemme,” sagde han.

Men med to stemmer imod og ni stemmer for blev sagen godkendt og forslaget til lokalplan sendt i offentlig høring.

Når den er overstået, vil først Erhvervs-, Natur- og Teknikudvalget se nærmere på de eventuelle høringssvar. Herfra går sagen videre til Økonomi- og Planudvalget, inden byrådet igen behandler den, sandsynligvis på sit møde i oktober.

Relaterede artikler

Top