Strikkefestival lukker – den sidste holdes her i 2023

Fra Nordby Wooldays i 2022. Mange forretningsdrivende plejer at strømme til Nordby for at sælge deres strikkeprodukter i teltet på Fanøs strikkefestival, men i 2024 må de blive hjemme. Foto: Finn Arne Hansen, Fanø Posten.

I 2023 er der Wooldays for allersidste gang, oplyser Christel og Jørgen Seyfarth

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

STRIKKERI – ”Da der gennem længere tid har været så mange forespørgsler på, hvornår vi afholder Nordby Wooldays i 2024, har vi besluttet nu at offentliggøre, at i år bliver sidste gang, vi kommer til at gennemføre Nordby Wooldays – by Fanø Strikkefestival. Det blev til to år mere end vi havde planlagt, men nu er det endeligt.”
Det fortæller de to arrangører, Christel og Jørgen Seyfarth fra Nordby, der i en årrække har hevet titusindvis af gæster til Fanø.

Nordby Wooldays, Fanø Krogaard. Foto: Finn Arne Hansen, Fanø Posten.

Der strikkes altid og overalt, når der er strikkefestival. Her kombineres det med lækker kage på Fanø Krogaard.

”I 18 år har vi organiseret strikkefestival på Fanø. Det har været fantastisk at se, hvordan en nørdet idé kunne vokse sig til at blive Fanøs største event i mange, mange år. Titusindvis af strikkere har besøgt os fra nær og fjern, og Fanø er kommet på det store verdens-strikke-kort som øen, hvor alle strikker,” siger de.

Wooldays på Fanø 2022. Foto: Finn Arne Hansen, Fanø Posten.

Foto fra teltet under strikkefestivalen i 2022. Mange mødes år efter år på Fanø eller arrangerer fælles udflugter hertil.

”Vi lukker festivalen ned med stor taknemmelighed over alle de venskaber og bånd, som vi har knyttet gennem denne festival. Nordby Wooldays – by Fanø Strikkefestival har genereret masser af netværk strikkere, designere og garnfirmaer imellem, og mange fantastiske kreative ideer er blevet født her under Fanøs himmel,” siger Christel Seyfarth.

Christel Seyfarth. Foto: Finn Arne Hansen, Fanø Posten.


Christel Seyfarth er sammen med sin mand og forretningspartner Jørgen Seyfarth allerede i gang med nye projekter.

I gang med nye tiltag
”Vi lukker ned for dette store og tidskrævende event, mens vi stadig har god energi, og fordi vi i de kommende år ønsker at arbejde videre med flere ’limited edition’-events, såsom ’strikke-retreats’, strikkerejser til Shetland og events for udenlandske grupper, der ønsker at deltage på workshops med Christel på Fanø,” tilføjer Jørgen Seyfarth.
”Vi har allerede i år taget hul på disse nye tiltag, idet vi har afholdt det første strikke-retreat på Fanø Krogård med 24 internationale strikkere, vi rejser med en gruppe strikkere til Shetland i august, og næste års lignende arrangementer er på nuværende tidspunkt allerede fuldt bookede, så vi har meget at se frem til. Sluttelig indleder Christel fra november et spændende samarbejde med det globale brand Rowan, hvis læserskare selvfølgelig vil komme til at høre en masse om Fanø,” tilføjer han.
”Så vi kommer fortsat til at tiltrække strikkere til Fanø, men i en langt mere beskeden målestok end tidligere. Lige nu har vi fokus rettet mod september, hvor vi glæder vi os til at gennemføre Nordby Wooldays – by Fanø Strikkefestival i 2023,” slutter Christel og Jørgen Seyfarth.
-fina

Relaterede artikler

Top