Strikkedronningen gi’r et ekstranummer

Christel Seyfarth i sin butik i Hovedgaden. Hun endte med at arrangere en ny strikkefestival trods beslutningen om at stoppe. Men hun så gerne en arvtager dukke op.

Christel Seyfarths udmelding om, at hun ville lukke Fanø Strikkefestival, endte med, at hun og handelsstanden strikkede en ny festival sammen, Nordby Wooldays

Hent artiklen som PDF her

STRIKKEFESTIVAL – Fanø har i en årrække haft noget helt unikt, nemlig en strikkefestival på en skøn ø. Det skyldes ’strikkedronningen’ Christel Seyfarth og hendes mand, Jørgen Seyfarth, der år ud og år ind har knoklet for at få festivalen, som også er en forretning, til at lykkes.
I 2021 sagde hun pludselig stop. Og så tog Nordby Handelsstandsforening ved Tilde Rudbeck affære og tilbød deres hjælp. For Fanø uden en strikkefestival ville være en katastrofe, syntes både de og mange andre på øen.
Nu ser vi så resultatet: Nordby Wooldays by Fanø Strikkefestival. Og planlægningen har Christel Seyfarth som altid stået for.

Så du faldt i fælden alligevel, Christel?
”Ja, jeg har været den drivende kraft. Sådan er det jo, når man har det hele inde i hovedet. Man kan jo sige, at sidste år var finalen, og nu giver jeg et ekstranummer,” griner hun og tilføjer, at det jo også er en privat forretning.
Hvad er det nye? Meget i programmet ser ud som i tidligere år.
”Nu ligger kræfterne i Nordby. Vi arrangerer ikke noget i Sønderho, og der er sket forskellige justeringer. Men man skal huske, det er en supertanker, der skal skifte retning, så det tager tid. Vi får som noget nyt strikkestationer i Hovedgaden, så man går faktisk fra færgen og direkte ind i en strikkefestival,” påpeger hun.

Vigtigt for Fanø
Hun er helt med på, at festivalen er vigtig for Fanø og er meget glad for opbakningen fra handelsstanden:
”Erhvervslivet tjener mange penge på den. Nu åbner de dørene om søndagen for gæsterne, både før og efter festivalen, det havde vi meget svært ved at få dem til i starten,” erindrer hun.
Hun afviser ikke, at der kan komme flere ’ekstranumre’ med hende på scenen, men:
”Der kunne jo også komme nogen, der kunne tænke sig at overtage. Et ægtepar kan faktisk leve af det. Og det kunne være skønt, hvis det blev forankret her i byen. De her store arrangementer betyder meget. Folk kommer ikke kun til strikkefestivalen, de kommer også igen på andre tider af året for at opleve øen i fred og ro. Den trækker folk til fra hele verden. Det betyder meget mere, end det, Destinationen kan,” siger hun.
Skulle man få lyst til at bruge spareskillingerne på en veldreven festival, så følger der 20 dygtige medhjælpere med.
”20 lønnede medarbejdere. Sådan synes vi, det skal være. Og de er knalddygtige,” slutter hun.

En ny slags strikkefestival

Nordby Wooldays Fanø by Fanø Strikkefestival fra den 15. til den 18. september er på mange måder en gentagelse af tidligere strikkefestivaler, men den er også anderledes. Vi fortæller her lidt om Woolday.

Som noget nyt er Nordby Wooldays arrangeret med opbakning fra Nordby Handelsstandsforening og Danibo. Ejerne af festivalen er dog stadig Christel og Jørgen Seyfarth.
Noget nyt er begrebet Strikkeliv på Hovedgaden i Nordby. Her kommer en række såkaldte ’strikkestationer’, hvor der er garn og strikkegrej til rådighed: Fanø Krogaard, Fanø Glaspusteri, Kaffehuset og Salt / Kaffebanken.
Fra og med torsdag den 15. til og med søndag den 18. september er der workshops på strikkestationerne med overskrifter som Færinger på pind, Hælebar, Trinløse striber, Kan du strikke baglæns, Håndfarvet garn, Skyggestrik og Snoninger. Det foregår fra klokken 10.30 eller 14 og varer et par timer.
Fanø Krogaard har desuden særlige arrangementer med strikkedesignere og et eksklusivt lørdagsarrangement med en god middag.
Noget nyt er også et bazartelt med info-skranke, kaffe-lounge og scene i Nordby, derudover holdes der på Fanø Skole og i Fanøhallens spejlsal workshops og foredrag
Nogle nedslag i programmet: Se en Fanø-kvinde klæde sig på, mød Karen-Ditte Nielsen, Merry Andresen, Åsa Tricosa, Katrine Hannibal, Anne Ventzel, Hanne Rimmen, Mette Larsen, Stine Sæther, strikkere fra Shetland, hør Andrea Flores synge, gå til jazz i Strien med Hede Hule Hot Hot, sejl med Rebekka, gå på opdagelse i Nordby med meget, meget mere.
Læs mere på wooldays.dk

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Relaterede artikler

Top