Strikkefestival 2021 bliver den sidste af slagsen på Fanø

Fanø Strikkefestival gennemføres i år fra 17. til 19. september i et kæmpestort basartelt. I 2022 planlægges en ’limited edition’ på Fanø Krogard plus en skotlandsrejse

Hent en PDF med den originale og lidt kortere artikel fra avisen her

STRIKKERI – Fanø Strikkefestival holdes i år for 16. og sidste gang. Det vil ske fra den 17. til den 19 september.
“Vi glæder os meget til at byde alle vores gæster velkomne igen på Fanø, og vi forventer, at vi kan gennemføre uden væsentlige problemer i forhold til coronarestriktioner. Teltet bliver i år på 3500 kvadratmeter, det største nogensinde, og dermed sikrer vi, at der bliver god plads,” oplyser Christel og Jørgen Seyfarth.
“Fanø Strikkefestival opstod i 2005 med ønsket om at dele vores ø med strikkere, der søgte inspiration og fællesskab i et kreativt miljø. Der kom 600 til den første strikkefestival i Sønderho, og i løbet af et par år voksede festivalen både ud af Sønderho og i antal gæster. Fanø Strikkefestival fylder nu hele øen, men festivalens hjerte har gennem de senere år været vores kæmpe basartelt i Nordby,” siger Christel Seyfarth.

Kåret til Årets Ildsjæl
Fanø Strikkefestival har gennem alle årene dannet inspiration til skabelsen af andre strikkefestivaler, og Christel Seyfarth har som idékvinden bag konceptet både modtaget den regionale og nationale pris som Årets Ildsjæl fra ministeriet for By, bolig & landdistrikter som anerkendelse for Fanø Strikkefestivals betydning for Fanø. Fanø Strikkefestival har selv været involveret i – og er det stadig – i et nordisk samarbejde Cold Water Knitting Festivals, hvor vi har været konsulenter på en lille strikkefestival på Island og en noget større i Norge.
“Derudover har vi sammen med skotske partnere i perioden 2016 – 2020 afholdt strikkefestival i det skotske højland i Inverness under navnet Loch Ness Knitting Festival. Denne festival blev støttet af det skotske Highland Council og Event Scotland, og var en yderst populær og helt speciel strikkefestival,” fortæller hun.
“Den røde tråd, og det vores gæster elsker, er Fanø og Fanøs kulturhistorie. Fanø Strikkefestival tilbyder alt indenfor det nyeste i produkter og trends, men i tillæg til det får man masser af topkvalitets underholdning og hele Fanøs natur. Fanø Strikkefestival varer en weekend, men vi har gæster i 14 dage.,” tilføjer hun.

Bureaukratiet er vokset
“Vi er som arrangører vokset med opgaven – i dag er det at drive en så stor festival et job, som vi arbejder med hele året. Bureaukratiet er ligeledes vokset med årene, og alene det at få alle tilladelser på plads er et meget stort job i sig selv. Dertil kommer, at alt tyder på, at antallet af gæster til Fanø Strikkefestival kommer til at vokse betydeligt i de kommende år, da den internationale strikkeverden har fået øje på os – og Fanø. Havde vi afholdt strikkefestivalen sidste år, ville vi have gennemført den største strikkefestival nogensinde,” påpeger hun.

Svært at finde plads


“Det kan derfor lyde mærkeligt, at vi stopper midt i succesen. Vi kører nu på 16. år, og rytmen er, at når den ene festival er afviklet, går vi i gang med den næste. Det er hårdt. Dertil kommer, at vi altid selv har ønsket at have ‘hånden på kogepladen’. Fanø Strikkefestival er ingen forening, men drives som en forretning, og det kræver en rolig hånd og is i maven at styre gennem for eksempel to strikkefestivaler, der er ved at blæse væk i storm og højvande. Med udsigt til flere end de 15.000 besøgende, som vi havde i 2019, vil det ligeledes knibe at finde passende lokaliteter til så mange mennesker,” forklarer hun videre.
“Vi har lyst til at prøve nye ideer af og lave nye events. Det har vi ikke tid til, hvis vi også skal lave en kæmpe strikkefestival. Vi har de første nye tiltag på plads i 2022, hvor vi bl.a. introducerer en eksklusiv ‘limited edition-event på Fanø Krogaard med strikdesign, kultur og musik og en spændende rejse i efteråret til de skotske øer, blandt andet Shetland med fokus på uld, musik og store oplevelser.”

Tak til alle, der hjalp
“Vi har ingen arvtager til Fanø Strikkefestival, men vi håber, at Fanø forbliver et yndet sted for strikkerne, som gennem 16 år har glædet sig til deres årlige ferie på Fanø.
Det har været en kæmpe oplevelse at være arrangører af Fanø Strikkefestival i så mange år, og vi vil gerne takke alle de lokale samarbejdspartnere og frivillige, som har ydet deres kæmpe bidrag til, at oplevelsen for vores gæster har været helt i top. Men nu afvikler vi lige den sidste strikkefestival først – vi lukker en dør, men som bekendt åbner der sig altid en ny,” lyder det fra Christel og Jørgen Seyfarth.
Man kan følge strikkefestivalen her: strikkefestival.dk

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Relaterede artikler

Top