Strikkefestival flytter til hallen

Fanø Strikkefestival afvikles for 14. gang fra den 19. til den 22. september

STRIKKEFESTIVAL –Så rykker Fanø Strikkefestival 2019 stille og roligt nærmere.
Nummer 14 af slagsen vil blive afviklet i dagene fra torsdag den 19. til søndag den 22. september.
Den flyttes fra eventpladsen ved havnen i Nordby og op til Fanøhallen og Fanø Skole. Arrangørerne Christel og Jørgen Seyfarth tør ikke stole på vejret længere efter storm og oversvømmelse i 2017 og 2018.

Godbidder til strikkere
Programmet er spækket med godbidder til alle de strikkefans, der kommer, så også i år ventes der tusindvis af gæster. Især Tyskland er der kommet mange bookinger fra i år, men der kommer også folk fra USA, Kina, Sydkorea og Israel, fortæller arrangørerne. Og gæsterne kan se frem til et omfattende program.
”Vi er heldige og har fået nogle fantastiske kulturelle arrangementer op at stå. Vi får blandt andet besøg af de norske strikkeguruer Arne og Carlos, vi får besøg af livsstilseksperten Christine Feldthaus, vi vil få indslag om Fanøs dragtkultur og historien bag, og så får vi nogle verdensklassemusikere fra Skotland, Blazin’ Fiddles, på besøg,”, fortæller Christel Seyfarth.

Mange workshops
Satsningen på mere end blot nogle udstillingsstande er helt bevidst. Når folk kommer langvejs fra, skal det være en oplevelse at komme på strikkefestival.
Så der er masser af workshops og masterclasses om emner så nørdede som skyggestrikning, brioche, strikkede dukker, monteringens ABC, opstart af sjaler, traditionel skandinavisk tvebinding og meget mere.
Der vil i år som i 2018 være 72 udstillere. Festivalen måtte skuffe 30, fortæller Christel Seyfarth.
Strikkefestivalen skaber efter arrangørernes egne beregninger 10 procent af Fanøs turismeomsætning.
Hver deltager bruger i gennemsnit 3187 kroner mod de cirka 600 kroner, en krydstogtturist bruger. Den er i øvrigt vokset til et internationalt foretagende ved navn Cold Water Knitting Festivals med strikkefestivaler i Danmark, Island, Skotland og nu også Norge.

Tekst og foto:
Finn Arne Hansen

Relaterede artikler

Top